Απεργούν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου – ζητούν υπογραφή σύμβασης

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου, από το περασμένο Σάββατο, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Παρά την ιλιγγιώδη αύξηση του τουρισμού, οι συνθήκες εργασίας στον τομέα του τουρισμού παραμένουν σε μεγάλο βαθμό σε αρρύθμιστο καθεστώς. Το πάγωμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και οι μνημονιακοί νόμοι που έχουν ενισχύσει την ισχύ των εργοδοτικών αποφάσεων, έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα, ώστε στον τουρισμό να ανθεί η αυθαιρεσία.
Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, ώστε να ρυθμιστούν ζητήματα ωραρίων κλπ. Όπως καταγγέλλουν η παραβίαση των ωραρίων εργασίας είναι καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα να εργάζονται μέχρι εξαντλήσεως. Από την πλευρά τους οι εργοδότες χρησιμοποιούν διάφορες μεθοδεύσεις, όπως η έλλειψη αντιπροσωπευτικής εργοδοτικής οργάνωσης, για να μην υπογράφουν σύμβαση.
Έτσι μετά από γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία, η οποία έχει μεγάλη επιτυχία, αφού από τα 160 μέλη του σωματείου απεργούν 125-130 οδηγοί. Η μεγαλύτερη επιχείρηση που δραστηριοποιείται με τουριστικά λεωφορεία στο νησί κατέφυγε στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία. Στο πλευρό των απεργών οδηγών είναι μια σειρά σωματεία εργαζομένων, όπως οι ξεναγοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οδηγοί των ταξί. Την απεργία στηρίζουν ακόμα το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και η Ομοσπονδία Μεταφορών.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Απορρίφθηκε η προσφυγή της εργοδοσίας και το Πρωτοδικείο Ρόδου έκρινε νόμιμη την απεργία.

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *