Ποιοι πουλούν προστασία στο Άλσος; – Οι… οργισμένες αντιδράσεις και η σιωπή για τα 100 δένδρα που κόπηκαν

Με πανομοιότυπα σχόλια που μιλούν για την «οργή της ΑΕΚ» γέμισε το διαδίκτυο. Μετά το έγγραφο του δασάρχη προς την εισαγγελία και προφανώς σε αγαστή συνεργασία μαζί του οι ιθύνοντες της κιντρινόμαυρης ΠΑΕ διέρρευσαν non paper, όπου εμφανίζονται… οργισμένοι γιατί τα απορριμματοφόρα του Δήμου σταθμεύουν στον πεζόδρομο του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας. Στο κείμενο περιγράφουν τον… αγώνα που έκαναν και θριαμβολογούν ότι «μετά από 30 χρόνια καταφέραμε και διώξαμε τα σκουπίδια από την περιοχή». Προαναγγέλλουν μάλιστα «πιο δυναμικές κι επίσημες αντιδράσεις».

Τα δημοσιεύματα αυτά και η χρονική τους «σύμπτωση» με το έγγραφο του δασάρχη αποδεικνύουν ξεκάθαρα ποιο είναι το κέντρο που απεργάζεται τις… τρικλοποδιές που μπαίνουν στη δημοτική αρχή, στον αγώνα που κάνει για να λύσει το θέμα της στέγασης των υπηρεσιών καθαριότητας. Ας υπενθυμίσουμε ότι λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή ότι εξασφάλισε τα χρήματα για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών καθαριότητας, η Δικέφαλος ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εξέφραζαν και πάλι την… οργή τους για το «οικολογικό έγκλημα» που διέπραττε ο Δήμος. Και τότε έσπευσαν ο δασάρχης και ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να δώσουν τελεσίγραφο ενός μηνός για την κατεδάφιση. Τώρα, λίγες μόνο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Δήμου για προσωρινή στέγαση των απορριμματοφόρων σε ιδιόκτητο χώρο και πριν ακόμα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσής του, ο δασάρχης σπεύδει να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση και οι ιθύνοντες της ΑΕΚ δημιουργούν το κατάλληλο… πολεμικό κλίμα.

Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να φανεί πώς δουλεύει το σύστημα του εκβιασμού και των πιέσεων. Ένας εκβιαστικός μηχανισμός που λειτουργεί υπό την ανοχή της κυβέρνησης και με όργανα αυτούς που ευθύνονται για την διατήρηση των φονικών αυθαιρεσιών στις δασικές εκτάσεις και τους αιγιαλούς. Και μόνο οι χιλιάδες ανεκτέλεστες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά το θάνατο δεκάδων πολιτών στις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές, αποδεικνύουν την υποκρισία των δήθεν οικολογικών κινήτρων στην περίπτωση της κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της πόλης μας. Οι ανώτατοι λειτουργοί που ανέχθηκαν όλη αυτή την αυθαιρεσία και την παρανομία στις δασικές εκτάσεις, αλλά και οι υπουργοί – πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν δικαιούνται να το παίζουν ταγοί της νομιμότητας και του περιβάλλοντος. Με αφορμή την «εγκληματική» κι «εκδικητική» απόφαση κατεδάφισης των εγκαταστάσεων του Δήμου μας, δήμαρχοι από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής είχαν επισημάνει τις χιλιάδες ανεκτέλεστες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Όσο για τα… οικολογικά κίνητρα των ιθυνόντων της ΑΕΚ και των υπευθύνων κατασκευής του γηπέδου, αρκεί να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν κοπεί για τις ανάγκες του εργοταξίου 100 δένδρα (και όχι 20 όπως γράφουν, προσπαθώντας να μειώσουν τις αρνητικές ενττυπώσεις). Και μάλιστα σε πολλά από τα Μέσα που σήμερα εγκαλούν το Δήμο η κοπή των δένδρων συνοδεύονταν από θαυμασμό και ιαχές θριάμβου. Δεν ξεχνάμε φυσικά και το γνωστό σύνθημα των οπαδών «όλο το άλσος γήπεδο». Αυτό το τελευταίο, ίσως εξηγεί και τη σημερινή έξαρση… ενδιαφέροντος για το άλσος.

Γιατί προφανώς οι επικεφαλής της ομάδας δεν ξέχασαν ποτέ τα σχέδια εκμετάλλευσης όλου του άλσους, ή μεγάλου μέρους του. Και δεν χάνουν ευκαιρία να εμφανίζονται ως προστάτες μιας δασικής έκτασης που πολλές φορές στο παρελθόν επιχειρήθηκε να καταπατηθεί. Η επιχείρηση σπίλωσης της δημοτικής αρχής και η (αρπαχτική) αγκαλιά προστασίας που απλώνουν στο άλσος, μόνο οργή μπορούν να γεμίσουν τους κατοίκους της πόλης μας που δεν ξεχνούν την απόφαση του χουντικού Ασλανίδη και το σχέδιο νόμου του Μάνου, που επιχείρησαν να αποσπάσουν τμήμα του Άλσους για να χαρισθεί στην ομάδα. Όπως βέβαια, δεν ξεχνούν ότι το Άλσος σήμερα είναι 6 στρέμματα μικρότερο.

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *