Ο δασάρχης ξαναχτύπησε – ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για το άλσος

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο (γνωστός στην πόλη μας από τις παρεμβάσεις του) δασάρχης Αττικής για την απομάκρυνση των οχημάτων του Δήμου. Ως γνωστόν τα οχήματα του Δήμου σταθμεύουν στον πεζόδρομο που οδηγεί στη Λίμνη του Άλσους μετά την εσπευσμένη κατεδάφιση των εγκαταστάσεων του Δήμου, στις αρχές Ιουλίου. Ο κ. δασάρχης, λοιπόν, καλεί τις αρχές να μεριμνήσουν ώστε να αφαιρεθούν οι πινακίδες των οχημάτων που σταθμεύουν εκεί και απειλεί με συλλήψεις και αυτόφωρα.

Ο δασάρχης, ο οποίος όπως αποδείχθηκε μέχρι σήμερα ανέχθηκε χιλιάδες δασικά αυθαίρετα σε όλη την Αττική και δεν έχει παρέμβει για να απομακρυνθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες οι οποίες έχουν στηθεί σε δασικές περιοχές, ενοχλήθηκε από την προσωρινή και αναγκαστική στάθμευση των οχημάτων του Δήμου. Ο δασάρχης που δεν είχε φροντίσει να τηρηθούν στοιχειώδεις κανόνες πυροπροστασίας στα δάση που κάηκαν, εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για ένα άλσος που με μέριμνα του Δήμου απέκτησε 24ωρη συντήρηση και φύλαξη, διαθέτει σύστημα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας και όπου έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες κλαδεύσεις και αποψιλώσεις ξερών χόρτων. Και μάλιστα ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες ττροστασίας του Άλσους, αφού έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις στο χώρο.

Είναι ο ίδιος δασάρχης, ο οποίος αρνείται πεισματικά εδώ και ένα χρόνο να εκδώσει την άδεια παρέμβασης, ώστε να κατασκευαστεί ένα μικρό αναψυκτήριο μέσα στο Άλσος, στο χώρο όπου επί δεκαετίες υπήρχε ένα αυθαίρετο χωρίς ο ίδιος να έχει φροντίσει για την κατεδάφισή του.

Όσον αφορά την έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη, μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας που διατηρούσε ο Δήμος εντός του Άλσους (για την οποία ο κ. δασάρχης επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο, αντιστρόφως ανάλογο από την απραξία που επέδειξε στις χιλιάδες αυθαιρεσίες της Ανατολικής Αττικής), το ρεπορτάζ του ΠΟΛΙΤΗ έχει καταγράψει τα εξής: Έχει διαμορφωθεί οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου στην οδό Σελεύκειας και Θεσσαλονίκης, όπου ήδη ξεκίνησαν να σταθμεύουν τα «καθαρά» οχήματα (φορτηγά, γερανοί κ.λπ.). Παράλληλα, μετά από απόφαση που ελήφθη πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες για να διαμορφωθεί ο χώρος του ανενεργού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής σε προσωρινό χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου, μέχρι να τελεσφορήσει η μόνιμη λύση της δημιουργίας του Μεγάλου Πράσινου Σημείου, για το οποίο ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 10,4 εκατ. ευρώ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *