Πλεόνασμα €2,4 εκατ. στους ισολογισμούς 2015 – 2016 του Δήμου

Θετικό πλεόνασμα 2,394 εκατ. ευρώ αποτυπώνουν οι οικονομικοί ισολογισμοί των ετών 2015 και 2016 του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, που εγκρίθηκαν χθες 25 Ιουλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. «Όλα αυτά προήλθαν από το νοικοκύρεμα και την ορθή διαχείριση των ιδίων εσόδων», σύμφωνα και με την επιβεβαίωση της ορκωτής λογίστριας Μαρίνας Χρυσανθοπούλου, η οποία παρουσίασε στο Συμβούλιο συνοπτικά την έκθεσή της.

Το πλεόνασμα είναι ακόμα σημαντικότερο, αν συνυπολογίσουμε ότι ο ισολογισμός του 2014 παρουσίαζε έλλειμμα 930 χιλιάδων ευρώ, ενώ και οι προηγούμενοι τρεις ισολογισμοί ήταν ελλειμματικοί. Αυτό σημαίνει ότι μόνο την πρώτη χρονιά εκτέλεσης του προϋπολογισμού της παρούσας διοίκησης υπήρξε ένα πλεόνασμα 2,684 εκατ. ευρώ.

Αυτή η σημαντική βελτίωση στα οικονομικά ήταν αποτέλεσμα σημαντικών πολιτικών αποφάσεων, αλλά και μιας πολύ σοβαρής προσπάθειας από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Αυτό τόνισε τόσο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Λάλος, όσο και η ορκωτή λογίστρια. Όπως σαφώς ειπώθηκε ελάχιστες ήταν οι αυξήσεις των επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ και οι αυξήσεις των ιδίων εσόδων έγιναν χωρίς αύξηση των τελών που πλήρωσαν οι πολίτες.

Να σημειώσουμε ότι οι δυο ισολογισμοί που ψηφίστηκαν χθες, είναι οι πρώτοι που αφορούν την θητεία της παρούσας διοίκησης. Όμως στην τετραετία που πέρασε η σημερινή διοίκηση ολοκλήρωσε και έφερε προς ψήφιση και τους προϋπολογισμούς των τεσσάρων προηγούμενων ετών, δηλαδή του 2011, του 2012, του 2013 και του 2014!

«Δώσαμε προτεραιότητα σε αυτή τη διετία στο συμμάζεμα των εσόδων», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος  Άρης Βασιλόπουλος.

Δίνοντας μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε:

  • Θεαματική ήταν η αύξηση των εσόδων από το Κοιμητήριο, όπου όπως είπε χαρακτηριστικά η ορκωτή λογίστρια επικρατούσαν τριτοκοσμικές συνθήκες. Η εξυγίανση των εσόδων πό το Κοιμητήριο παρουσιάστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως case study σε πρόσφατο συνέδριο, σημείωσε ο δήμαρχος.
  • Πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ επιπλέον προήλθαν από την ορθή αποτύπωση των επιφανειών στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, όπου υπήρχαν σημαντικές αποκλίσεις στις δηλωθείσες επιφάνειες στις υπηρεσίες του Δήμου, γεγονός που γεννούσε σημαντικές αδικίες.
  • Δόθηκε ένα τέλος στην ασυδοσία που επικρατούσε στα καταστήματα του κέντρου της πόλης και αυτό δείχνουν τα πρόστιμα 360 χιλιάδων ευρώ το 2015.

Οι ισολογισμοί – απολογισμοί ψηφίστηκαν με αυξημένη πλειοψηφία. Υπερψήφισαν από την αντιπολίτευση οι Α. Κόντος, Χρ. Κοπελούσος, Μ. Κουτσάκης, ενώ απείχαν οι Β. Αγαγιώτου, Ν. Σιώρης και Α. Αναγνώστου – Καρκάνη και καταψήφισε η Δ. Γκούμα. Απόντες ήταν ο επικεφαλής της μείζονος ανιπολίτευσης Λ. Γεωργαμλής και οι σύμβουλοι της παράταξης Νέο του Γ. Αράπογλου.

(εικόνα αρχείου)

 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *