Τι σημαίνει η ανάκληση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Δικέφαλος ΑΕ;

Έκτακτη γενική συνέλευση τω μετόχων συγκαλεί η Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ στις 21 Αυγούστου με θέμα την ανάκληση της απόφασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 20 εκατ. ευρώ. Η απόφαση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είχε ληφθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2018, όπου η απόφαση μιλούσε για έκδοση 2 εκατομμυρίων νέων μετοχών, με ονομαστική αξία 10 ευρώ έκαστη. Στην τότε απόφαση αναφερόταν χαρακτηριστικά:
«Η κατασκευή του γηπέδου απαιτεί δαπάνες και κονδύλια, τα οποία η Εταιρεία δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή, και τα οποία οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Εταιρείας δεν δύνανται να καλύψουν. Ήδη οι παλαιοί μέτοχοι κ.κ. Γεώργιος Μελισσανίδης και Ιωάννης Αγιοστρατίτης, με τις από 29.01.2018 επιστολές τους, αντιστοίχως, έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να παραιτηθούν από την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης. Επομένως το εταιρικό συμφέρον επιβάλλει η Εταιρεία να εξεύρει τους απαραίτητους πόρους για την κατασκευή του γηπέδου. Άλλωστε, αυτό είναι και προς το κοινό συμφέρον των υφιστάμενων μετόχων, η αξία της συμμετοχής των οποίων στην Εταιρεία θα μεγιστοποιηθεί με την κατασκευή του γηπέδου, η οποία δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί χωρίς τα κεφάλαια νέων στρατηγικών επενδυτών».
Μάλιστα στην απόφαση γινόταν λόγος για την ύπαρξη ενδιαφερόμενων νέων επενδυτών.
Προκαλεί απορία για ποιο λόγο η συγκεκριμένη απόφαση πρόκειται να ανακληθεί. Δεν υπήρξε το ανάλογο επενδυτικό ενδιαφέρον; Ή οι μέτοχοι βρήκαν τα απαιτούμενα κεφάλαια;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *