Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την επίθεση και μιλά για αντιπαράθεση Δήμου – Δικέφαλος ΑΕ

Καταγγέλλει την επίθεση σε δημοτικό υπάλληλο η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και καλεί την Δικέφαλος ΑΕ και την ΠΑΕ ΑΕΚ (η λέξη ΑΕΚ απουσιάζει από την ανακοίνωση) να καταδικάσουν «τέτοιες ενέργειες που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων και των κατοίκων του Δήμου». Παράλληλα μιλά για «αντιπαράθεση μεταξύ Δικέφαλος ΑΕ από την μία και Δημοτικής Αρχής από την άλλη», ενώ αγνοώντας τις απαιτήσεις για την μεταστέγαση των υπηρεσιών καθαριότητας θέτει… απορίες γιατί η δημοτική αρχή «δεν υλοποιεί την απόφαση που έχει παρθεί για την οργανωμένη στάθμευση των οχημάτων σε περιφραγμένο χώρο στον παράδρομο της εθνικής».
Στην ανακοίνωση δημιουργεί απορίες η φράση «αποδεικνύεται πως οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο» με την οποία η Λαϊκή Συσπείρωση δικαιολογεί την απόφαση(;) των εργαζομένων να απέχουν από την εργασία τους όσο δεν διασφαλίζεται η ακεραιότητά τους, γεγονός που θα οδηγούσε σε πάγωμα των υπηρεσιών καθαριότητας στην πόλη.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Την Δευτέρα (16/7) υπάλληλος του Δήμου στην δημοτική αστυνομία δέχτηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από ομάδα ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Την Δευτέρα (16/7) υπάλληλος του Δήμου στην δημοτική αστυνομία δέχτηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από ομάδα ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
Καταγγέλλουμε τον τραμπουκισμό και το ξυλοκόπημα του εργαζομένου κατά την διάρκεια της εργασίας του. Είναι απαράδεκτο γεγονός να πληρώνουν την νύφη οι εργαζόμενοι, από την συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Δικέφαλος Α.Ε. από την μία και Δημοτικής Αρχής από την άλλη.
Θυμίζουμε πώς οι εργαζόμενοι το προηγούμενο διάστημα είχαν πάρει απόφαση να απέχουν από την εργασία τους όσο δεν διασφαλίζεται η ακεραιότητά τους. Όμως η στάση αυτή των εργαζομένων είχε λοιδορηθεί και καταγγελθεί από την δημοτική αρχή που έφτασε σε σημείο να τους απειλεί να πιάσουν αμέσως δουλειά. Από τα αποτελέσματα που έφερε η ίδια η ζωή, με τον ξυλοδαρμό του υπαλλήλου της δημοτικής αστυνομίας, αποδεικνύεται πως οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Δημιουργεί εύλογες απορίες η στάση της δημοτικής αρχής γιατί δεν υλοποιεί την απόφαση που έχει παρθεί για την οργανωμένη στάθμευση των οχημάτων σε περιφραγμένο χώρο στο παράδρομο της εθνικής.
Καταδικάζουμε το κλίμα τρομοκρατίας που γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτό από τους εργαζόμενους και του κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας. Έχει ευθύνη η Δικέφαλος Α.Ε. και η ΠΑΕ να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων και των κατοίκων του Δήμου.
Η Περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρουν την συνολική ευθύνη για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση για την προσωρινή και οργανωμένη στάθμευση των οχημάτων του Δήμου. Η διαχείριση γενικότερα των απορριμάτων να γίνει με κριτήριο την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι να υποτάσσεται στα κέρδη μεγάλων επιχειρήσεων. Να μην υπάρχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην αποκομιδή, μεταφόρτωση και επεξεργασία των απορριμμάτων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *