Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταδικάζει την επίθεση σε εργαζόμενο του Δήμου μας

«Η κατασκευή του γηπέδου με τις όποιες διαφορετικές απόψεις δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για ένα κλίμα ρεβανσισμού και επιθέσεων κατά εργαζομένων με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση ομάδας ατόμων εναντίον εργαζομένων στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας.

«Δεν έχει καμιά σημασία αν πρόκειται για φερόμενους ή για πραγματικούς οπαδούς σημασία έχει ότι ένα νοσηρό κλίμα που υπάρχει εδώ και μήνες στο Δήμο παίρνει επικίνδυνα χαρακτηριστικά.
Όπως κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου ΦιλαδέλφειαςΧαλκηδόνος, η επίθεση σε βάρος των δύο εργαζομένων του Δήμου (ενός άνδρα και μίας γυναίκας) που εργάζονταν σε βραδινή υπηρεσία φύλαξης των απορριμματοφόρων του Δήμου στο Άλσος, εκεί όπου φυλάσσονται τα οχήματα μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων της καθαριότητας.
Δεν μιλάμε πλέον ούτε για φραστικά επεισόδια ούτε για κατάληψη εγκαταστάσεων μιλάμε για άνανδρες επιθέσεις κατά της ανθρώπινης ζωής και με θύμα έναν εργαζόμενο συνάδελφο μας που δούλευε νύχτα για να περιφρουρήσει Δημόσια και Δημοτική περιουσία.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τόσο ο Δήμος όσο και η Δικέφαλος Α.Ε. και η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. οφείλουν και έχουν υποχρέωση να καταδικάσουν το γεγονός και να πάρουν όλα τα μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Η κατασκευή του γηπέδου με τις όποιες διαφορετικές απόψεις δεν μπορεί να
αποτελέσει βάση για ένα κλίμα ρεβανσισμού και επιθέσεων κατά εργαζομένων με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.
Η Δημοτική Αρχή από την μεριά της σε συνάντηση με το Σωματείο είχε δεσμευτεί ότι τα απορριμματοφόρα μετά το γκρέμισμα του γκαράζ θα μεταφέρονταν σε ασφαλή χώρο δίπλα στην Εθνική Οδό και όχι ξανά στον πεζόδρομο του Άλσους Φιλαδελφείας κάτι το οποίο δεν υλοποίησε και δεν έχει υλοποιήσει ακόμη με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και οχήματα να ναι εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους όπως και δραματικά αποκαλύφτηκε.
Η Περιφέρεια και η κυβέρνηση έχουν σημαντικές ευθύνες για το πρόβλημα και πρέπει μαζί με τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν άμεσα σε ουσιαστικές ενέργειες για να διασφαλίσoυν ασφαλείς συνθήκες εργασίας και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους.
Σε κάθε περίπτωση πέρα από τις αναγκαίες ανακοινώσεις καταδίκης θέλουμε στη πράξη να δούμε να σταματούν τα κάθε είδους επεισόδια και θέλουμε στην πράξη να δούμε την όσο των δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση της εργασιακής κανονικότητας των συναδέλφων σε συνθήκες όπου θα υπάρχει η Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία.
Όποιοι συνεχίσουν να αγνοούν τους εργαζόμενους να ξέρουν ότι θα τους βρουν μπροστά τους».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *