Να ποιος κόβει πεύκα στο Άλσος

Όταν στις 26 Ιουνίου γράψαμε για τα δένδρα που θα κοπούν για τη διάνοιξη του πεζόδρομου στο Άλσος, κάποιοι (ενδεχόμενα και καλόπιστα) μας εγκάλεσαν για αναξιοπιστία και κινδυνολογία. Σήμερα δημοσιεύουμε και τα… πειστήρια του εγκλήματος:

Για τη διάνοιξη του βόρειου πεζόδρομου, ο οποίος στη διάρκεια του εργοταξίου του γηπέδου και μέχρι τη λειτουργία του θα λειτουργεί ως ζώνη πυροπροστασίας, χρειάστηκε να κοπούν πέντε (5) πεύκα. Αυτά προστίθενται στα δένδρα που κόπηκαν για τη διάνοιξη του ανατολικού πεζόδρομου και τη διαμόρφωση του σημερινού εργοταξίου του γηπέδου.
Αυτά για όσους ακόμα έχουν αμφιβολίες για τα πραγματικά …οικολογικά αισθήματα όσων κατηγορούσαν το Δήμο για «οικολογικό έγκλημα». Η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη: το εργοτάξιο θεμελιώνεται επάνω σε δάσος και το άλσος της πόλης στερείται αρκετές δεκάδες πεύκα, μεγάλης ηλικίας και ανεκτίμητης αξίας για το περιβάλλον. Οι «οργισμένες» ανακοινώσεις της Δικέφαλος ΑΕ για την παρουσία των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας στο άλσος και τα πανομοιότυπα ρεπορτάζ στα φιλικά μέσα της ομάδας εξυπηρετούσαν μόνο την δημιουργία εχθρικού κλίματος απέναντι στη δημοτική αρχή και σε όσους αντιδρούν.
Κι επειδή κάποιοι ίσως σπεύσουν να μιλήσουν για νομιμότητα. Προφανώς τα δένδρα που κόπηκαν σήμερα κόπηκαν με την άδεια του δασαρχείου, βάσει του νόμου που είχε ψηφιστεί το καλοκαίρι του 2014 στη Βουλή. Είναι το ίδιο δασαρχείο που δεν δίνει στο Δήμο την άδεια να κατασκευάσει το (αδειοδοτημένο και νόμιμο) δημοτικό αναψυκτήριο στη θέση του κατεδαφισμένου αυθαίρετου Κενταύρου. Βλέπετε οι νόμοι και οι αποφάσεις είναι πάντα με το μέρος των ισχυρών.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *