Απολογισμός πεπραγμένων με απούσα την αντιπολίτευση

Μια θλιβερή εικόνα παρουσίαζε ακόμη μια φορά η αντιπολίτευση του Δήμου, σε μια τυπική, αλλά και συνάμα κορυφαία αυτοδιοικητική πράξη, όπως είναι ο απολογισμός πεπραγμένων του Δήμου. Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό του 2017, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου, η αντιπολίτευση απουσίαζε επιδεικτικά, όπως δείχνουν και οι άδειες καρέκλες της φωτογραφίας. Από τα 16 μέλη της δημοτικής μειοψηφίας, παρόντα ήταν μόνο πέντε (5). Για την… ιστορία τα καταγράφουμε: Α. Κόντος, Κ. Ντάτσης, Χ. Κοπελούσος (και οι τρεις έχουν σταθερή παρουσία στα Δ.Σ.), Δ. Γκούμα (παρέμεινε μόνο λίγα λεπτά για να τοποθετηθεί), Α. Αναγνώστου.

Επειδή μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά και είναι λογικό πολλά μέλη του σημερινού Δ.Σ. να διεκδικήσουν και πάλι την ψήφο των δημοτών το 2019, καλό είναι να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι ότι η μεγάλη πλειονότητα των συμβούλων της αντιπολίτευσης όχι απλά δεν επιχείρησε κάποια κριτική αποτίμηση του έργου της διοίκησης, αλλά δεν καταδέχθηκε να ακούσει καν τον αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων της που παρουσίασε τόσο ο δήμαρχος, όσο και όλοι οι αντιδήμαρχοι, σεβόμενοι το θεσμό του Συμβουλίου.

Δυο είναι οι υποθέσεις που μπορούμε να κάνουμε:

  • Είτε το έργο της δημοτικής αρχής είναι πλήρες και δεν αφήνει καμιά δυνατότητα κριτικής.
  • Είτε η αντιπολίτευση σκιαμαχεί, αποφεύγοντας την τοποθέτηση στα σοβαρά ζητήματα του Δήμου.

Ό,τι από τα δυο και να συμβαίνει, η εικόνα του χθεσινού συμβουλίου αποτελεί περιφρόνηση της λειτουργίας της δημοκρατίας, για την οποία τόσο συχνά έχουμε ακούσει πύρινους λόγους μέσα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του «Μίλτος Κουντουράς».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *