Το σωματείο εργαζομένων του Δήμου καταγγέλλει ξυλοδαρμό υπαλλήλου

Την επίθεση κατά υπαλλήλων του Δήμου καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου (σχετικό ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει ο ΠΟΛΙΤΗΣ), τονίζοντας ότι «καθημερινά, χωρίς να φταίνε ζουν έναν κλοιό πολέμου που τους περικυκλώνει όλο και περισσότερο με καθημερινή βία που ασκούν φερόμενοι οπαδοί σκορπίζοντας τον φόβο και καταργώντας κάθε ατομική και εργασιακή ελευθερία». Με την ανακοίνωσή του το Σωματείο καλεί την ΠΑΕ ΑΕΚ και την Δικέφαλος ΑΕ να «νουθετήσουν τους φερόμενους οπαδούς της ΑΕΚ, προκειμένου να σταματήσουν τις επιθέσεις και τους εκφοβισμούς στους εργαζόμενους», αλλά και την κυβέρνηση και την Περιφέρεια «οι οποίες σε αγαστή συνεργασία με μία Α.Ε. (ΠΑΕ ΑΕΚ) εφάρμοσαν τον νόμο γρήγορα και αποτελεσματικά, να πράξουν το ίδιο γρήγορα και αποτελεσματικά για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας». Ταυτόχρονα ζητούν από το Δήμο να προχωρήσει σε άμεσες και ουσιαστικές λύσεις. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ στην ανακοίνωση περιγράφεται ένα κλίμα βίας κατά των εργαζομένων από την πλευρά των «οπαδών», ταυτόχρονα ο καταγγελλόμενος ξυλοδαρμός του εργαζόμενου αναφέρεται ως «ένα επεισόδιο της αντιπαράθεσης(;) του Δήμου με φερόμενους οπαδούς της ΑΕΚ».

Να σημειώσουμε ότι ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε χθες και ο Δήμος, όπου τονίζει:

«Ως Δήμος εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δημοτικό υπάλληλο και σε όλους τους υπαλλήλους που έχουν δεχθεί απειλές όλο αυτό το διάστημα και καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο της πόλης να καταδικάσει αυτά τα θλιβερά γεγονότα. Την ίδια στιγμή, είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

Θα καταδικάσει επιτέλους η επίσημη ΑΕΚ όλα αυτά τα επειδόδια βίας και τρομοκρατίας, όπως κάνει (ακόμη και προληπτικά) σε αντίστοιχες περιπτώσεις αγώνων ή δεν την αφορούν; Η πολιτεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί αμέτοχη την πόλη μας να γίνεται πεδίο χουλιγκανικής βίας ή θα λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας της πόλης μας;»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου:

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 16-7-18 ζήσαμε ακόμη ένα επεισόδιο της αντιπαράθεσης του Δήμου με  φερόμενους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι αναίτια επιτέθηκαν σε δύο εργαζόμενους (έναν άνδρα και μια γυναίκα) οι οποίοι εκτελούσαν βραδυνή υπηρεσία φύλαξης των απορριμματοφόρων του Δήμου στο Άλσος, που –ως γνωστόν- φυλάσσονται εκεί μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων της καθαριότητας.

Το συμβάν ξεκίνησε με μεμονωμένο άτομο το οποίο είχε προσπαθήσει νωρίτερα να παραβιάσει ένα απορριμματοφόρο. Το ίδιο άτομο όταν έγινε αντιληπτό από τους εργαζόμενους ξεκίνησε την επίθεση. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν και άλλα άτομα (περίπου τέσσερις) τα οποία είχαν στήσει καρτέρι και την κατάλληλη στιγμή περικύκλωσαν οργανωμένα τους εργαζόμενους και άρχισαν να τους προπηλακίζουν. Κάποιος «θερμόαιμος» μάλιστα αποπειράθηκε να πετάξει μια μπαριέρα (από αυτά που χρησιμοποιούνται για να κλείνουν τους δρόμους) προς την κατεύθυνσή τους, αλλά απωθήθηκε με την παρέμβαση του εργαζόμενου. Αφού δεν τα κατάφερε με την μπαριέρα τελικά πέταξε ένα γυάλινο μπουκάλι μπύρας που κρατούσε με αποτέλεσμα να σπάσει το μπαρμπρίζ του αυτοκινήτου τους και να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές. Στη συνέχεια η ομάδα των φερόμενων οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκε και χτύπησε τον άνδρα εργαζόμενο προκαλώντας του μώλωπες και αμυχές.

Επι τόπου κλήθηκε η αστυνομία η οποία κατέγραψε το συμβάν, ο αντιδήμαρχος κ. Ανεμογιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανωλεδάκης Θ. ενώ τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστων.

Μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους (χαλασμένα, βρώμικα απορριμματοφόρα). Παρόλ’ αυτά όμως συνεχίζουν απρόσκοπτα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους (αποκομιδή απορριμμάτων), σεβόμενοι τους κατοίκους αυτής εδώ της πόλης. Καθημερινά όμως, χωρίς να φταίνε ζουν έναν κλοιό πολέμου που τους περικυκλώνει όλο και περισσότερο με καθημερινή βία που ασκούν φερόμενοι οπαδοί σκορπίζοντας τον φόβο και  καταργώντας κάθε ατομική και εργασιακή ελευθερία.

ΚΑΛΟΥΜΕ

  1. Για μία ακόμα φορά την ΠΑΕ ΑΕΚ και την ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ οι οποίες σε απαντητική τους επιστολή μας διαβεβαίωναν… «ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε…» να νουθετήσουν τους φερόμενους οπαδούς της ΑΕΚ, προκειμένου να σταματήσουν τις επιθέσεις και τους εκφοβισμούς στους εργαζόμενους.
  2. Για μία ακόμη φορά την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε ΑΜΕΣΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ λύσεις που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων.
  3. Για μία ακόμη φορά την Κυβέρνηση – την Αποκεντρωμένη Διοίκηση – την Περιφέρεια οι οποίες σε αγαστή συνεργασία με μία Α.Ε. (ΠΑΕ ΑΕΚ) εφάρμοσαν τον νόμο γρήγορα και αποτελεσματικά, να πράξουν το ίδιο γρήγορα και αποτελεσματικά για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας.
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *