Έφηβοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Δήμο βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής

Στην συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικήςπαραβρέθηκαν έφηβοι πρόσφυγες του προγράμματος ESTIA του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, συνοδευόμενοι από προσωπικό του προγράμματος, το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουνίου 2018. Οι έφηβοι έφτασαν στο χώρο της συναυλίας και απήλαυσαν τον Αλκίνοο Ιωαννίδη να ερμηνεύει τα τραγούδια του με την αμεσότητα της κιθάρας του, μεταφέροντας αισθήματα, σκέψεις και εμπειρίες που μας αφορούν όλους.

Τα εισιτήρια για την συναυλία δόθηκαν ως δωρεά από την εταιρεία Megaron Plus. Η παρουσία των εφήβων προσφύγων στη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, αποτελεί μία από τις ποικίλες δράσεις πολιτισμού που υλοποιούνται από το πρόγραμμα ESTIA του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας και λειτουργούν ως μέσο ένταξης και ενδυνάμωσης των προσφύγων και κυρίως της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας στο νέο περιβάλλον.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και  πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *