Στο πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος όλα τα δημοτικά της πόλης

Στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος εντάσσονται όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου από την επόμενη σχολική χρονιά, όπως φαίνεται από τη σχετική απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει την ενίσχυση των θετικών στάσεων των μαθητών ως προς τις διατροφικές τους συνήθειες, στην αλλαγή των διαιτητικών συμπεριφορών στην κατεύθυνση αναχαίτισης της παιδικής παχυσαρκίας και ο περιορισμός του κόστους της δημόσιας υγείας.

Για τη λειτουργία του προγράμματος το οποίο θα διαρκέσει τα σχολικά έτη 2017-18 και 2018-19 θα πρέπει να συγκροτηθούν τριμελείς Επιτροπές Παραλαβής σε κάθε σχολική μονάδα, οι οποίες θα είναι αρμόδιες για την ποσοτική παραλαβή των προϊόντων (θα προεδρεύουν οι διευθυντές των σχολείων).

Ήδη οι διευθυντές των σχολείων έχουν ενημερωθεί για τις αναγκαίες διαδικασίες που απαιτούνται, καθώς επίσης για την ενημέρωση των γονέων και την αναγκαία ενυπόγραφη συγκατάθεσή τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα, αφού θα πρέπει να αποκλειστούν οι περιπτώσεις παιδιών που παρουσιάζουν αλλεργία ή δυσανεξία στις παραπάνω τροφές.

Το πρόγραμμα «τρέχουν» από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και φορέας υλοποίησης είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *