Επενδύουν στην καταστροφή της καθαριότητας και προβοκάρουν ασύστολα

Η υλοποίηση της απόφασης κατεδάφισης των εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου εκτός από τους γνωστούς θερμοκέφαλους που φώναζαν «όλε», όπως μας πληροφόρησαν τα γνωστά οπαδικά Μέσα, βρήκε και κάποιους… οπαδούς εντός της πόλης.

Η αντίδραση κάθε λογικού ανθρώπου της πόλης και ειδικά αυτών που υποτίθεται ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον σκεπτικιστική για το μέλλον των υπηρεσιών καθαριότητας, αφού είναι γνωστό ότι η διάλυση των υποδομών που λειτούργησαν στο ίδιο σημείο επί τρεις και πλέον δεκαετίες θα επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη των υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες. Κι όμως υπάρχουν νυν και πρωην αυτοδιοικητικοί στην πόλη, που πανηγυρίζουν γι αυτή την καταστροφή και χαίρονται για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η πόλη.

Είναι η γνωστή και εκφρασμένη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αντίληψη όταν ήρθε για συζήτηση το θέμα και η δημοτική αρχή πρότεινε να ζητηθεί παράταση της παραμονής των εγκαταστάσεων. Εκεί ο Γιάννης Τομπούλογλου, αδιαφορώντας για το μέλλον της καθαριότητας στην πόλη επανέλαβε πολλές φορές: «καλά να πάθετε».

Θαυμάστε τώρα τις αντιδράσεις του πολύ Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να… συγκρατηθεί και να αναφωνήσει: «Σήμερα «έπεσε» και το τελευταίο οχυρό αντίστασης κατά της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια». Έτσι αντιλαμβανόταν ο κατ’ επανάλειψη υποψήφιος δήμαρχος τις μέχρι σήμερα εγκαταστάσεις του Δήμου.

Λίγο νωρίτερα ο ίδιος ζητούσε την παρέμβαση του δασάρχη και εισαγγελέα για να αποτραπεί το παρκάρισμα δημοτικών οχημάτων στο δρόμο που οδηγεί στο χώρο του πρώην Κένταυρου, χωρίς φυσικά να μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί παρκαρισμένα.

Και με επιμονή συνεχίζει να μιλά για τα χαμένα «αντισταθμιστικά». Ξεχνώντας να μας πει ότι ήταν ο ίδιος και οι σύμβουλοι της τότε παράταξης που ήταν επικεφαλής, οι οποίοι ψήφισαν με τα… δυο χέρια αυτούσιο το σχέδιο της Δικέφαλος ΑΕ για το γήπεδο στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2013 (η φωτογραφία είναι από εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση), χωρίς να υπάρχει καν εισήγηση από το Δήμο και χωρίς να διατυπωθεί πουθενά ίχνος «αντισταθμιστικών οφελημάτων» για την πόλη. Αλήθεια, τι ανταλλάγματα ζήτησαν όσοι τότε υπερψήφισαν μια μακέτα που έδειξαν τα στελέχη της Δικέφαλος; Τι διεκδίκησαν για την πόλη, ώστε να έχουν σήμερα το θράσος να κουνούν το δάκτυλο;

Μπορεί να έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε, αλλά οι κάτοικοι της πόλης και μνήμη έχουν και γνώμη για να κρίνουν όσους εμφανίζονται σήμερα για να επενδύσουν στην καταστροφή των υπηρεσιών του Δήμου, ευελπιστώντας να ξαναβγούν στον πολιτικό… αφρό και να αποκομίσουν δημοσιότητα και ίσως μελλοντική εκλογική πελατεία.

Γιώργος Κατερίνης

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *