«Μαύρη» προπαγάνδα χωρίς όριο – ο τοπικός τύπος γυρνά την πλάτη στην ενημέρωση

Ο τοπικός τύπος, αυτός που… μάχεται για την ελευθερία του και υπεραμύνεται της κατασκευασμένης ενημέρωσης (νωπή είναι η «είδηση» περί αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την Δύναμη Πολιτών, του ίδιου ΣΥΡΙΖΑ που μόλις σήμερα εξέφρασε τη συμπαράσταση στη Δημοτική Αρχή) σήμερα έλαμψε δια της απουσίας του από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Δήμος στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Παρότι απών όμως, κατέγραψε τα άτομα που την παρακολούθησαν και τα έβγαλε… 7-8, κατέγραψε τους δημότες που παρακολούθησαν ζωντανά από το live streaming και τους… έβγαλε 17 και αμφισβητεί τις ερωτήσεις που τέθηκαν από επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Πώς τα τεκμηριώνουν όλα αυτά οι… «καλοί συνάδελφοι» (λέμε και καμιά @@@@κία για να περνά η ώρα); Μα δημοσιεύοντας φωτογραφίες πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου και ο κόσμος ήταν στον προθάλαμο της αίθουσας. 

Επειδή ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ήταν από τα ελάχιστα Μέσα ενημέρωσης της πόλης που παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου τους πληροφορούμε ότι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ βρέθηκαν πέντε (5) δήμαρχοι, μια αντιδήμαρχος, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι από τουλάχιστον οκτώ δήμους της Αττικής (η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι αδιάψευστος μάρτυρας). Όσο για τις προβολές του βίντεο, μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί το κανάλι του Δήμου στο youtube και να δει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της… ψευτιάς, των τοπικών «λειτουργών του Τύπου».

Παραβρέθηκε επίσης σύσσωμη η δημοτική αρχή, αρκετοί πολίτες και η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου.

Όσο για την επιτυχία της εκδήλωσης, μπορεί να αποτιμηθεί στο ενδιαφέρον που συνάντησε από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους από αρκετά ΜΜΕ (δείτε εδώ και εδώ δυο από τα πρώτα ρεπορτάζ που αναρτήθηκαν ήδη στο διαδίκτυο).

Οφείλουμε, βέβαια, να πούμε ότι μετέδωσαν και μια αληθινή και σοβαρότατης σημασίας είδηση: η συνέντευξη τύπου στοίχισε στο ταμείο του Δήμου το… φοβερό ποσό των 330 ευρώ(!). Έτσι ξοδεύει αυτή η δημοτική αρχή τα χρήματα των πολιτών… Προσπαθώντας να γλιτώσει τους δημότες από ένα μεγάλο κόστος, που θα χρειαστεί να πληρώσουν στο ενδεχόμενο εσπευσμένης κατεδάφισης των εγκαταστάσεων καθαριότητας, αλλά και από τους τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία, αν οι υποδομές καθαριότητας του Δήμου βρεθούν άστεγες λόγω της ακατανόητης απόφασης κατεδάφισης.

Υ.Γ. Δείγμα του ενδιαφέροντος που δείχνουν οι συνδημότες μας για τις θέσεις του Δήμου, είναι οι εκατοντάδες αναγνώσεις που καταγράφουν στα σχετικά ρεπορτάζ του ΠΟΛΙΤΗ (εκτοξεύοντάς τον στην πρώτη θέση της τοπικής ηλεκτρονικής ενημέρωσης) αφού η πλειονότητα των τοπικών μέσων (πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων) σαμποτάρει συστηματικά οτιδήποτε ανακοινώνει ο Δήμος, ακόμα και χρηστικές πληροφορίες για τους πολίτες.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *