Αίτημα όλης της Αυτοδιοίκησης η μη κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας

Συνέντευξη τύπου για την απαράδεκτη απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να κατεδαφιστούν άμεσα οι δημοτικές εγκαταστάσεις καθαριότητας, παραχώρησε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με την υποστήριξη πολλών Δημάρχων που εξέφρασαν  τη συμπαράστασή τους.

‘Όπως τόνισε ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, παρότι από την αρχή της θητείας του δίνεται αγώνας για την νόμιμη μετεγκατάσταση των υποδομών που βρίσκονται επί πολλές δεκαετίες στο Άλσος, μόλις τους τελευταίους μήνες άνοιξε ο δρόμος για νέο χώρο, που σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει πριν από 5-6 μήνες. Στο πλευρό του Άρη Βασιλόπουλου έχουν τοποθετηθεί τόσο η ΠΕΔ Αττικής όσο και η ΚΕΔΕ, ενώ στο χώρο της συνέντευξης βρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι Ν. Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, Αγ. Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος και η αντιδήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Γιώτα Περδίκη, καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων από άλλους Δήμους όπως Αμαρουσίου, Παπάγου-Χολαργού κλπ.

Οι Δήμαρχοι επεσήμαναν ότι είναι πρωτοφανής και σκανδαλώδης η απόφαση της Αποκεντρωμένης που στρέφεται εναντίον της πόλης και των δημοτών και κάλεσαν τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη να παρέμβει άμεσα ώστε να ανακληθεί. Όπως ανέφεραν οι Δήμαρχοι, ανάλογα προβλήματα με μη νόμιμες εγκαταστάσεις έχουν όλοι οι Δήμοι και αυτό που οφείλει να κάνει η Πολιτεία είναι να διευκολύνει θεσμικά την Αυτοδιοίκηση και να δώσει στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας την απαραίτητη βοήθεια και χρόνο ώστε να μην διαταραχθεί η καθαριότητα στην πόλη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται θεσμική και ουσιαστική στήριξη και όχι παρεμβάσεις υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων που απειλούν την Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *