Ποιος κόβει δένδρα στο Άλσος;

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι σημερινή (26/6) και απεικονίζει τον χώρο που παρέδωσε ο Δήμος για τη διάνοιξη του διαδρόμου των 10 μέτρων, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ανοικοδόμησης του γηπέδου της ΑΕΚ θα χρησιμοποιηθεί ως απαραίτητη ζώνη πυροπροστασίας και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του γηπέδου θα είναι κοινόχρηστος πεζόδρομος.

Ο Δήμος πραγματοποίησε την κατεδάφιση των όποιων κτισμάτων υπήρχαν σε αυτή τη ζώνη και παρέδωσε τον χώρο όπως ήταν υποχρεωμένος. Αλήθεια, τι θα γίνουν τα δένδρα που εικονίζονται στο βάθος, στη νοητή συνέχεια αυτού του διαδρόμου; Μα φυσικά θα κοπούν! Και στο μέλλον αυτός ο χώρος θα γίνει… τσιμέντο! Είναι μέρος των συνολικά έξι (6) στρεμμάτων δάσους, τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν για να οικοδομηθεί το γήπεδο.

Τα δένδρα που βλέπουμε στο βάθος, θα προστεθούν στις μερικές δεκάδες που κόπηκαν για να φθάσει στο σημερινό στάδιο το εργοτάξιο του γηπέδου. Ο περιμετρικός διάδρομος των 10 μέτρων γύρω από το γήπεδο, δεν ήταν ένας… χέρσος τόπος. Ήταν δάσος! Και στο βόρειο τμήμα του είναι ακόμα δάσος και μάλιστα με πεύκα.

Το σημειώνουμε, για να γίνει κατανοητό ποιος διαπράττει «οικολογικό έγκλημα» και ποιος έχει πραγματικές οικολογικές ευαισθησίες…

Μέχρι τώρα, ο Δήμος πραγματοποιεί την ανάπλαση του άλσους, φυτεύοντας εκατοντάδες νέα δένδρα, αλλά και φυτά και λουλούδια. Αντίθετα όσοι αυτοανακηρύχθηκαν προστάτες του άλσους μέχρι τώρα απλά αποψιλώνουν το δάσος, για να… φυτέψουν στο μέλλον μερικά στρέμματα τσιμέντου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *