Τα προσφυγόπουλα γιόρτασαν με συμμαθητές τους την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, πραγματοποιήθηκε στη λίμνη του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά. Η γιορτή συνδιοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Στέγασης Προσφύγων που υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, την οργάνωση Κάριτας Ελλάς και με την υποστήριξη των σχολικών επιτροπών, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της Γ’ ΕΛΜΕ, καθώς και των διευθυντών, δασκάλων και καθηγητών των σχολείων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας– Ν. Χαλκηδόνας.

Έχοντας τη διαρκή συμμετοχή και υποστήριξη των εργαζομένων του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων, τα παιδιά έπαιξαν, ζωγράφισαν, τραγούδησαν, χόρεψαν χορούς από διαφορετικές χώρες και πέρασαν ένα ξέγνοιαστο απόγευμα δίπλα στην λίμνη του Άλσους. Η εκδήλωση είχε στόχο την επικοινωνία, εξοικείωση και αποδοχή μεταξύ παιδιών διαφορετικών πολιτισμικών προελεύσεων μέσα από κοινές δημιουργικές δραστηριότητες και εμπειρίες. Επιπλέον, έδωσε την ευκαιρία για ενδυνάμωση σχέσεων φιλίας τόσο μεταξύ των παιδιών όσο και μεταξύ των οικογενειών τους, μέσα από την αρμονική τους συνύπαρξη σε μια πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά.

Η εκδήλωση για τα παιδιά, αποτελεί μία από τις ποικίλες δράσεις πολιτισμού που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξης των προσφύγων στο νέο περιβάλλον.

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *