Η ζωή στην πόλη μας – Γράφει ο Αλέξανδρος Ζορμπάς

Το καλοκαίρι ήρθε. Κάποιοι ήδη χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα. Κάποιοι άλλοι, εξακολουθούν να θερμαίνονται στην πόλη μας είτε γιατί δεν ήρθε η ώρα των διακοπών τους, είτε γιατί δεν μπορούν (οικονομικά) να διακοπεύσουν.
Υπάρχουν κάποιοι που υπερθερμαίνονται ψυχολογικά για να βοηθήσουν, να βρουν λύσεις για την πόλη και τους κατοίκους αυτής και υπάρχουν και κάποιοι που στον βωμό της επόμενης εκλογικής διαδικασίας, θυσιάζουν όνειρα και επίπεδο ζωής των κατοίκων, στην προσπάθεια τους να εκλεγούν. Μία προσπάθεια που δεν εδράζεται στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες με τεκμηριωμένες προτάσεις, ιδέες και υποδείξεις αλλά στην σπίλωση της δημοτικής αρχής με σκοπό να την αποδυναμώσει. Χωρίς φυσικά να ενδιαφέρονται για το αύριο αυτής της πόλης, παρά μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον. Για την αυτοπροβολή τους και την κατάληψη μίας καρέκλας.
Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι φουντώνουν οι αρθρογραφίες -αγνώστων μέχρι χθες στην δημόσια ζωή αυτής της πόλης- διαφόρων, που σπεύδουν να συνταχθούν με επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς αιδώ, που στην καλύτερη περίπτωση θα ταλαιπωρούν την πόλη για δεκαετίες;
Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί, ότι φωνασκούν και ζητούν επιμόνως εν μέσω θέρους να γκρεμιστούν οι δημοτικές παράνομες εγκαταστάσεις καθαριότητας του Δήμου μας;

  • Οι εγκαταστάσεις είναι παράνομες; ΝΑΙ.
  • Οι εγκαταστάσεις πρέπει να μεταφερθούν; ΝΑΙ
  • Οι εγκαταστάσεις επηρεάζουν στο ελάχιστο (πλέον γκρεμίστηκαν και οι εγκαταστάσεις που συνορεύουν με το γήπεδο και επηρέαζαν στην ζώνη πυροπροστασίας) το κτίσιμο του γηπέδους; ΟΧΙ
  • Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στον χώρο που ανεγείρεται το γήπεδο; ΟΧΙ

Να δούμε όμως και τα γεγονότα χρονικά. Η δημοτική αρχή, πιστή στο προεκλογικό της πρόγραμμα, από τους πρώτους κιόλας μήνες διακυβέρνησης της κατέθεσε πλήρη φάκελο μετεγκατάστασης των παράνομων εγκαταστάσεων καθαριότητας σε νόμιμες εγκαταστάσεις στο ΕΣΠΑ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θέλοντας να εξυπηρετήσει πιο γρήγορα και άμεσα τα επιχειρηματικά συμφέροντα ζητάει να αποσυρθεί από το ΕΣΠΑ ο φάκελος και να μπει στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων. Δλδ για να είμαστε απλοί και κατανοητοί, να μην πληρωθεί από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων αλλά από τις τσέπες όλων των Ελλήνων πολιτών, ώστε να γίνει απλά πιο γρήγορα.
Αφού λοιπόν η Δημοτική αρχή το πράττει και αυτό και καταθέτει ολοκληρωμένο φάκελο ακολουθεί η γραφειοκρατική αδράνεια της πολιτείας.
Για μεγάλο διάστημα δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Ξαφνικά η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ ξεθάβουν το τσεκούρι του πολέμου και αρχίζουν νέες επιθέσεις κατηγοριών αλλά και μηνυτήριων αναφορών στην Δημοτική Αρχή. Αυτή τη φορά στρέφονται όμως και εναντίον εργαζομένων του Δήμου. Γίνεται κατάληψη των παράνομων εγκαταστάσεων και σχεδόν ταυτόχρονα ο κ. Χαρίτσης, αναπλ. Υπουργός, υπογράφει την χρηματοδότηση για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου μας.
Η Δημοτική αρχή δεσμεύεται να γκρεμίσει εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός της ζώνης πυροπροστασίας του γηπέδου (ήτοι 10 μέτρων από τα όρια του γηπέδου) πράγμα που ήδη υλοποιήθηκε σήμερα το πρωί.
Τα ουσιαστικά ερωτήματα που δημιουργούνται είναι προς τι η ανάγκη άμεσου γκρεμίσματος και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων του Δήμου μας. Σε τι θα ωφελήσει; Ποιοι Δημότες, αιρετοί ή μη, χαίρονται από την υπολειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας;
Διαβάζω όλο αυτό το διάστημα αρθρογραφίες χαιρέκακες από πολίτες και αιρετούς του Δήμου μας. Αρθρογραφίες που αποτυπώνουν την χαρά τους για τα δεινά που θα βρουν ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ την πόλη μας χωρίς να αναλογίζονται ότι το αύριο θα είναι πολύ χειρότερο.

Πλέον είναι σαφές και στον κάθε αδαή, ότι εντός Δημοτικού Συμβουλίου, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτών αυτού του Δήμου, κάνουν ότι μπορούν ώστε να αποδυναμώσουν την θέση αυτής της Δημοτικής Αρχής, όχι για το καλό της πόλης, αλλά για την δική τους «μετεγκατάσταση» στα γραφεία Διοικήσεως.

Αλέξανδρος Ζορμπάς

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *