Τα κολωνάκια, ο «γνωστός του δημάρχου» και μια διδακτική δίωρη συζήτηση στο ΔΣ

Μια απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σε αίτημα κατοίκου της πόλης, έμελλε να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο για περισσότερες από δυο ώρες στη συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα η απόφαση της ΕΠΖ να τοποθετηθούν πλαστικοί οριοδείκτες (κολωνάκια) απέναντι από είσοδο πάρκινγκ πολυκατοικίας στη οδό Αρτάκης στη Νέα Φιλαδέλφεια, ώστε να διευκολύνεται η είσοδος και έξοδος των αυτοκινήτων, «κινητοποίησε» μια ολόκληρη γειτονιά.

Μερικές δεκάδες κάτοικοι υπέγραψαν αίτημα με το οποίο ζητούσαν να αλλάξει η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία καταργεί ουσιαστικά μια (!) θέση στάθμευσης στο στενό αυτό δρόμο. Το αίτημα ήρθε στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβούλιου και ήταν αρκετά αποκαλυπτική για τον τρόπο που διογκώνονται καθημερινά θέματα της πόλης.

Η τοποθέτηση των οριοδεικτών έγινε μετά από απόφαση του αρμόδιου συλλογικού οργάνου, της ΕΠΖ, η οποία εξέτασε το αίτημα, την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας και τη σχετική νομοθεσία και εξέδωσε αυτή την απόφαση. Οι οριοδείκτες τοποθετήθηκαν στις αρχές Μαΐου και ακολούθησε η ανάρτηση αυτών των φωτογραφιών στο διαδίκτυο:

Φυσικά, όπως κατηγορηματικά δήλωσε κάτοικος στη χθεσινή συζήτηση του ΔΣ, ο συγκεκριμένος κάτοικος ούτε είχε…γνωστό το δήμαρχο, ούτε… αυθαίρετα τοποθέτησε τα κολωνάκια.

Αυτό δεν εμπόδισε γνωστό έντυπο της πόλης να «στήσει» το πρωτοσέλιδό του με αυτή τη φωτογραφία, αφού πριν είχε «παίξει» επί μέρες την «είδηση» στο διαδίκτυο, κάνοντας «φθηνή» προπαγάνδα με ένα καθημερινό θέμα.

Όπως δεν εμπόδισε και κάποιους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να εκφωνήσουν μερικές… κορώνες περί διαδικασιών, νομοθεσίας κ.λπ. σε ένα διαγωνισμό χυδαίου λαϊκισμού.

Τελικά με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ το θέμα θα συζητηθεί ξανά στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΖ, συνεκτιμώντας τα στοιχεία που προσκόμισαν οι κάτοικοι. Παρά την εμφανή προσπάθεια να δημιουργηθεί ένταση στη συνεδρίαση και συνθήκες αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής και «αγανακτισμένων» κατοίκων, το αίτημα των κατοίκων συζητήθηκε στο ανώτερο συλλογικό σώμα του Δήμου και δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να εκθέσουν την αποψή τους. Και μάλιστα μόλις ένα μήνα μετά τη διατύπωση του γραπτού αιτήματος.

Τα συμπεράσματα για το ποιος «δηλητηριάζει» το κλίμα στην πόλη μπορούν να βγουν αβίαστα από τον καθένα.

Δείτε και σε βίντεο τη σχετική ομιλία του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου:

Υ.Γ. 1: Εντύπωση προκάλεσε η ευκολία με την οποία έμπειροι αιρετοί που μάλιστα έχουν θητεύσει σε προηγούμενες διοικήσεις προσπάθησαν να υπερθεματίσουν στο κλίμα τεχνητής έντασης με επιχειρήματα του στυλ «έχει γεμίσει η πόλη απαγορεύσεις στάθμευσης» και μια προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου των αρμόδιων συλλογικών οργάνων (στα οποία κάποιοι είναι και μέλη). Βέβαια η ομόφωνη ψήφιση της επανεισαγωγής του θέματος στην ΕΠΖ είναι η καλύτερη απάντηση για τη σκοπιμότητα όλης αυτής της συζήτησης. Και απομένει το θέατρο του παραλόγου που ζουν όσοι παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια, όπου τα… κολωνάκια απασχολούν δυο και πλέον ώρες συνεδρίασης, ενώ η κρίσιμη απόφαση για την λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής και την εξεύρεση λύσεων στα νηπιαγωγεία της πόλης περνά χωρίς καμία (!) τοποθέτηση πλην της αναλυτικής ενημέρωσης από την αρμόδια αντιδήμαρχο.

Υ.Γ. 2: Επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε αυτή τη φωτογραφία από πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ, όπου με την παρουσία πολλών κατοίκων συζητήθηκε το θέμα τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας. Παρά τα απαξιωτικά «ρεπορτάζ» που προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη λειτουργία του δημοτικού συμβούλιου, το κορυφαίο αυτό συλλογικό όργανο της πόλης συζητά και αποφασίζει για όλα τα κρίσιμα θέματα ανοικτά, δημοκρατικά και με γνώμονα τα συμφέροντα των κατοίκων.

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *