Να περιμένουμε κάποια ανακοίνωση από το Σωματείο;

Δραστική ανατροπή στις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων του Δήμου στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού φέρνει το ενδεχόμενο κατεδάφισης των εγκαταστάσεων όπου στεγάζονται σήμερα. Η άμεση κατεδάφιση θα σημάνει την άρον-άρον μεταστέγαση των σχετικών υπηρεσιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και την ασφάλεια της εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό δέχονται σοβαρές πιέσεις από την πλευρά των «οπαδών» κι όπως έχουν καταγγείλει και εγγράφως έχουν δεχτεί απειλές, προπηλακισμούς και επιθέσεις τόσο οι ίδιοι, όσο και τα μηχανήματα που χειρίζονται. Γι αυτό το λόγο άλλωστε, το Σωματείο τους είχε απευθυνθεί στη Δικέφαλος ΑΕ, πριν ακόμα ξεκινήσει η «κατάληψη», τονίζοντας ότι η απομάκρυνση των εγκαταστάσεων πρέπει «να γίνει οργανωμένα και υπεύθυνα». Η Δικέφαλος σε εκείνη την επιστολή του Σωματείου απάντησε με την πρωτοφανή (και με εμφανείς ποινικές ευθύνες) προτροπή να αρνηθούν την εργασία τους. Στην ίδια ανακοίνωση τους διαβεβαίωναν ότι «η οικογένεια της ΑΕΚ θέλει να σας βοηθήσει».

Την ποιότητα αυτής της… βοήθειας, την ζουν βέβαια οι εργαζόμενοι από την 1η Ιουνίου, όταν οι «καταληψίες οπαδοί» τους εξεδίωξαν από το χώρο εργασίας τους και τους παρεμποδίζουν στις υπηρεσίες που παρέχουν. Με το… τελεσίγραφο της κατεδάφισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι εργαζόμενοι της καθαριότητας γίνονται έρμαιο μιας ανεύθυνης κι εκδικητικής συμπεριφοράς, αφού είναι αδύνατο σε τόσο ασφυκτικό διάστημα (μέχρι τις 5 Ιουλίου) να υπάρξει μεταφορά των εγκαταστάσεων με τρόπο που να μπορεί να διασφαλίσει στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για την παροχή της εργασίας τους.

Να περιμένουμε κάποια κίνηση από το Σωματείο, κάποια ανακοίνωση έστω;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Tweet about this on Twitter