Οι αιρετοί της… άλλης πλευράς και ο δικηγόρος του… διαβόλου

Μια και μόνο φορά ο κ. Ν. Παπανικολάου τόλμησε να ψηφίσει κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με τη… γραμμή Μελισσανίδη και τα οπαδικά ΜΜΕ όρμησαν να τον φάνε. Και μόνο η θετική του ψήφος σε ένα ψήφισμα που απλά καλούσε τους καταληψίες να αποχωρήσουν και να αφήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα, ήταν αρκετή για να δεχθεί επιθέσεις στο διαδίκτυο και απειλές για αποπομπή από το ερασιτεχνικό σωματείο, στο οποίο είναι μέλος. Φαίνεται ότι το πήρε το… μήνυμα και έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Υπέρ της γραμμής της «άλλης πλευράς», φυσικά.

Εξού και το άρθρο του στο οποίο ούτε λίγο – ούτε πολύ επιρρίπτει κάθε ευθύνη στη δημοτική αρχή, αφού, όπως λέει, έπαιξε «ένα παιχνίδι υψηλού υγειονομικού, οικολογικού και οικονομικού ρίσκου στις πλάτες των πολιτών». Σύμφωνα με την κατακλείδα του άρθρου, η δημοτική αρχή «έσπειρε ανέμους» και γι αυτό «θερίζει θύελες».

Με το άρθρο αυτό ο κ. Ν.Π. ευθυγραμμίζεται με την γραμμή της «άλλης πλευράς», όπως την είχε εκφράσει στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο καθαρόαιμος εκφραστής της, ο κ. Γ. Τομπούλογλου: «καλά να πάθετε» είχε πει τότε, καλύπτοντας πλήρως την απαίτηση της Δικέφαλος ΑΕ για άμεση κατεδάφιση των εγκαταστάσεων του Δήμου. Φροντίζοντας μάλιστα να υποδείξει την ιδέα της προσωρινής λύσης, μιας λύσης ανεφάρμοστης και έωλης, αφού και πάλι η ουσία της παρανομίας θα παραμένει και οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου θα βρίσκονται εκτεθειμένες.

Προκαλεί πραγματικά σοβαρό προβληματισμό η ταύτιση έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών με την στόχευση της πλευράς των κατασκευαστών του γηπέδου.

  • Πώς είναι δυνατόν να θεωρούν ότι είναι επιβεβλημένο να φύγουν άμεσα οι εγκαταστάσεις του Δήμου από την θέση που λειτουργούσαν επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες;
  • Γιατί αυτό πρέπει να γίνει τώρα και όχι σε μερικούς μήνες, αφού είναι γνωστό ότι έχει βρεθεί η λύση και έχει ήδη δρομολογηθεί;
  • Γνωρίζουν κάτι περισσότερο για τα σχέδια της άλλη πλευράς;
  • Ή απλά πιστεύουν πως έτσι, πλήττοντας την δημοτική αρχή, δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για την δική τους προεκλογική εμφάνιση;

Το θέμα των υπηρεσιών καθαριότητας είναι τόσο κρίσιμο, που οποιοσδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως προεκλογικό ατού πλανιέται. Πολύ περισσότερο οι κ.κ. Τομπούλογλου και Παπανικολάου, αλλά και άλλοι φερέλπιδες υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν ασκήσει διοίκηση με δημοτικές αρχές που χρησιμοποιούσαν αυτές τις αυθαίρετες και παράνομες εγκαταστάσεις χωρίς ποτέ να έχουν θέσει θέμα μετεγκατάστασής τους σε νόμιμο και αδειοδοτημένο χώρο.

Το αυτό ισχύει και για τους νεοεμφανιζόμενους στον προεκλογικό στίβο, όπως ο δραστήριος (σε αρθρογραφία) κ. Τ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος έβγαλε την… ετυμηγορία. «Το πρόβλημα είναι ο Άρης Βασιλόπουλος» γράφει σε άρθρο που διένειμε στον τοπικό τύπο, παίρνοντας κι αυτός θέση στο θέμα των παράνομων εγκαταστάσεων: «ανεδαφική» η πρόταση για παράταση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων (και όχι για αναβολή της μεταφοράς τους, όπως με… δικολαβική επιδεξιότητα στρεβλώνει την πρόταση του Δήμου), «δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά αυτές οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις» (;). Ξεπερνώντας έτσι εύκολα χωρίς να την αναφέρει καν (αυτός, ο λειτουργός της δικαιοσύνης) την παρανομία που συντελείται με την κατάληψη των «οπαδών» και την παρεμπόδιση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου. Και φυσικά μη λαμβάνοντας θέση στις εγκληματικές συνέπειες από την άμεση κατεδάφιση των κρίσιμων για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων δημοτικών εγκαταστάσεων.

Σε ένα σημείο θα συμφωνήσουμε με τον κ. Κωνσταντινίδη. Ότι ο Άρης Βασιλόπουλος ως δήμαρχος (και η δημοτική πλειοψηφία γενικά) είναι υποχρεωμένος να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα της πόλης. Και λύση έχει βρεθεί από αυτή τη διοίκηση. Ευτυχώς, γιατί αν η πόλη είχε στη διοίκηση του Δήμου αιρετούς όπως οι παραπάνω, που σπεύδουν να πειθαρχήσουν στα εξώδικα και τις προειδοποιήσεις της Δικέφαλος ΑΕ, δεν ξέρουμε σε ποια αυθαίρετη αλάνα θα ήταν σήμερα αραδιασμένα τα οχήματα του Δήμου. Κι αν είχε ως δικηγόρο τον κ.Τ.Κ. ίσως να πλήρωνε και αποζημίωση στους κατασκευαστές του γηπέδου, επειδή τους χαλάνε την… αισθητική τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Η πόλη έχει ανάγκη λύσεις που να δίνουν βιώσιμη προοπτική για τα συμφέροντα των κατοίκων. Και αιρετούς που δεν θα σπεύδουν να υποκλιθούν σε κάθε μεγαλοπαράγοντα. Ας το αντιληφθούν όσοι ετοιμάζονται να κατέβουν στον προεκλογικό στίβο, επενδύοντας στην επιδιωκόμενη συντριβή του Άρη Βασιλόπουλου και της Δύναμης Πολιτών από την εγκληματική διαπλοκή που εμφανέστατα αναπτύσσεται στην πόλη μας. Οι Φιλαδελφειώτες και οι Χαλκηδονιώτες μπορούν να ξεχωρίσουν ποιοι πολιτεύονται «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» και ποιοι στρατεύονται με την… άλλη πλευρά.

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Ξεπερνώντας τα «δικηγόρος του διαβόλου» και τις «δικολαβικές επιδεξιότητες», που προσβλητικά για το επάγγελμα και την προσωπικότητά μου αναφέρετε για μένα – δηλωτικά πάντως της ποιότητας του λόγου σας – θα ήθελα να σας θυμίσω ότι ο εκάστοτε δήμαρχος οφείλει να σέβεται και να εκτελεί τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, πόσω μάλλον όταν αφορούν αυθαίρετες κατασκευές εντός του Άλσους. Επίσης παρανομεί φανερά εφόσον δίνει εντολή για εκτέλεση εργασιών χωρίς άδεια της πολεοδομίας και μάλιστα πάλι εντός του Άλσους. Εκτός εάν θεωρείτε ότι τόσο εκείνος όσο και εσείς είστε υπεράνω του νόμου! Το γεγονός,
    λοιπόν, ότι είναι αυθαίρετες οι κατασκευές αυτές και μάλιστα προς άμεση κατεδάφιση, κάνουν τη «λύση» της παράτασης λειτουργίας τους για κάθε λογικό άνθρωπο σαφώς ανεδαφική! Η κατάληψη, τώρα, των οπαδών της ΑΕΚ, όπως και κάθε κατάληψη, είναι γενικώς για το δίκαιο μια πράξη αυτοδικίας, μια παράνομη πράξη. Αφενός, όμως, πιστεύω ότι δεν θέλετε ειδικά εσείς και η παράταξή σας σοβαρά να μιλήσουμε για τις καταλήψεις στην πόλη εν γένει , αφετέρου έπρεπε να ξέρετε ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις στην απαξία των παράνομων πράξεων. Εν κατακλείδι, πώς η κατακρινόμενη από εσάς άποψή μου για την αδυναμία του Δημάρχου να προτείνει μια βιώσιμη προσωρινή λύση για το πρόβλημα των απορριμμάτων, θα μπορούσε να ταυτιστεί από κάποιον με δουλική συμπεριφορά έναντι «εγκληματικών διαπλοκών» ή «επιχειρηματικών συμφερόντων», όπως συνηθίζετε να λέτε για όσους διαφωνούν μαζί σας, μόνο ένα ταραγμένο μυαλό θα μπορούσε να εξηγήσει. Ξέρετε, τελικά, η σύνδεση ή η μη σύνδεση με επιχειρηματικά συμφέροντα αποδεικνύεται κυρίως από τις επιλογές του βίου του καθενός…

    1. Καταρχήν δεν υπάρχει τίποτα προσβλητικό σε μια λαϊκή έκφραση. Επί της ουσίας: αυτή η δημοτική αρχή σέβεται την απόφαση για το αυθαίρετο των κατασκευών και γι αυτό έχει λάβει αποφάσεις για τη μετεγκατάσταση (η μόνη διοίκηση από όσο γνωρίζω, από την αρχή των συνεχόμενων αυθαιρεσιών στο άλσος). Μάλιστα εκτός από τις αποφάσεις, ήδη έχει καταθέσει συγκεκριμένη αίτηση παράτασης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπου υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, απόδειξη κι αυτό ότι υπάρχει η βούληση να φύγουν οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις από το χώρο αυτό. Όσο για το αν κάποιες εργασίες έγιναν χωρίς άδεια, προφανώς όλες οι εγκαταστάσεις που έγιναν επί όλων των προηγούμενων διοικήσεων δεν είχαν την άδεια της πολεοδομίας, γι αυτό και κρίθηκαν αυθαίρετες. Φαντάζομαι καταδικάζετε εξίσου και τις δικές τους πράξεις. Αυτή η διοίκηση ή έπρεπε να ακολουθήσει την ανεδαφική πρόταση για προσωρινή λύση σε μια πάλι παράνομη εγκατάσταση, ή έπρεπε να φροντίσει να βρει μόνιμη λύση και μέχρι τότε να διατηρήσει τις εγκαταστάσεις εκεί όπου υπήρχαν τόσα χρόνια χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων. Τέλος για τη διαπλοκή: την άμεση κατεδάφιση των εγκαταστάσεων ζητά μια συγκεκριμένη εταιρεία. Και μάλιστα τώρα που ήδη υπάρχει η μόνιμη λύση στον ορίζοντα. Άρα όποιος πιέζει για προσωρινή μη νόμιμη λύση παίζει αντικειμενικά το παιχνίδι αυτής της εταιρείας, όσο και αν αυτό δεν σας αρέσει. Η στράτευση σε μια… ιδέα που εκπορεύεται από συγκεκριμένα συμφέροντα -είτε είναι εθελοντική, είτε είναι ακούσια- υπηρετεί ακριβώς αυτά τα συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *