Ζητείται το αυτονόητο και το νόμιμο – Γράφει η Σ. Γιαννακοπούλου

Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 6/6/18 ήταν ο ορισμός επιτροπής αιρετών και κατοίκων, η οποία θα λειτουργεί επικουρικά των θεσμών στην προσπάθειά τους να λειτουργήσει τουλάχιστον το κέντρο της πόλης, στα πλαίσια της νομιμότητας και του αυτονόητου.

Τι συμβαίνει; Η διαπιστωμένη λειτουργία αρκετών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εκτός των ορίων του νόμου και εκτός των ορίων του αυτονόητου, δηλαδή

  1. Κατάληψη πεζοδρομίων από: τραπεζοκαθίσματα, διαφημιστικές πινακίδες, βαρέλια και διάφορες κατασκευές, ακόμα και μέσα στα δημοτικά παρτέρια, εκτός όσων ορίζει η άδειά τους.
  2. Μετατροπή πεζόδρομων και πεζοδρομίων σε πάρκινγκ αυτοκινήτων και μηχανών που επισκέπτονται τα καταστήματα.
  3. Κατάργηση του «εμποδίου» προσέλευσης πελατών, δηλαδή της ράμπας των ΑΜΕΑ και καροτσιών.
  4. Μεγάλη παρέκκλιση στην ένταση της μουσικής και στην χωροθέτηση των ηχείων.
  5. Μεγάλη παρέκκλιση στο ωράριο λειτουργίας της παρεκκλίνουσας, σε ένταση, μουσικής.

Και όλα αυτά σε κατοικημένη περιοχή.

Η επιτροπή σκοπό έχει να συνδράμει στην προσπάθεια των θεσμών για την εφαρμογή του νόμιμου και του αυτονόητου. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία διότι προφανώς οι μη συμφωνούντες θεωρούν το εκτός νόμου ανεκτό, το αυτονόητο εκτός λογικής (τα κολωνάκια στην πλατεία μπήκαν από την άρνηση του αυτονόητου) και διότι τα καταστήματα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν εκτός νόμου και αυτονόητου, ειδάλλως θα υποστούν ζημιές.

Μέρος από την παρούσα στο Δ.Σ. αντιπολίτευση, που συμφωνεί και γνωρίζει ότι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν από την (εντός ή εκτός εισαγωγικών) αδιαφορία των επιχειρηματιών για την συνύπαρξη με τους κατοίκους, θεωρεί ότι η συμμετοχή πολιτών-θιγομένων στην επιτροπή είναι ρουφιανιά, ενώ ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, όπως προτάθηκε, αν δεχτεί, θα είναι η αντικειμενική φωνή.

Με την πεποίθηση ότι τα Δ.Σ. εκλέγονται για την υπεράσπιση των αυτονόητων και των νόμιμων που αφορούν σε όλους: κατοίκους-πολίτες, καταστηματάρχες-πολίτες, ΑΜΕΑ-πολίτες, παιδιά-πολίτες, Δημοτικοί Σύμβουλοι-πολίτες, θα σταθούμε δίπλα στους θεσμούς και στην επιτροπή που λειτουργεί βοηθητικά στην προσπάθειά τους για την εδραίωση του νόμιμου και του αυτονόητου, στην καθημερινότητά μας. Και ιδιαίτερα στο πολύπαθο κέντρο, (πάμπολλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, λαϊκή αγορά, πεζόδρομοι-παρκόδρομοι, Λ. Δεκελείας απροσπέλαστη).

Υπόμνηση: Ούτε η περίοδος των σχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων δεν έχει γίνει σεβαστή.

Σεβαστή Γιαννακοπούλου

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *