Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εγκληματεί απέναντι στη δημόσια υγεία

Σκληρή ανακοίνωση κατά του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εξέδωσε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας για την απόφασή του να εγκρίνει την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου και καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και την κυβέρνηση να σταματήσουν το σχεδιαζόμενο έγκλημα:

Με απόφασή του την Πέμπτη 7/6 (ΑΔΑ : ΨΤΥ8ΟΡ1Κ-ΖΨΝ), ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπ. Κοκκινάκης, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ασφάλεια και την δημοτική περιουσία, εγκρίνοντας την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας, την οποία μάλιστα αναθέτει στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε !!!
Πρόκειται για εγκαταστάσεις 3,5 περίπου στρεμμάτων που βρίσκονται έξω από το εργοτάξιο του υπό ανέγερση γηπέδου χωρίς να παρεμποδίζουν σε τίποτε την κατασκευή του. Εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην ίδια θέση από το 1980 και στεγάζουν δημοτική περιουσία εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το στόλο των οχημάτων και των απορριμματοφόρων, την τεχνική βάση συντήρησης, τις αποθήκες κάδων, υλικών οδοκαθαρισμού κλπ, το σταθμό μεταφόρτωσης, τα αποδυτήρια των εργαζομένων και τα γραφεία της υπηρεσίας καθαριότητας. Ας σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι εγκαταστάσεις έχουν καταληφθεί από φερόμενους ως οπαδούς με αποτέλεσμα η καθαριότητα στην πόλη να γίνεται ήδη πλημμελώς με ηρωικές καθημερινές προσπάθειες εργαζομένων και αιρετών.
Όλα τα παραπάνω γίνονται σε μια περίοδο που:

  • Ο Δήμος κατάφερε μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών να δρομολογήσει μια νόμιμη λύση για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του και την αναβάθμιση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Δήμοι δεν διαθέτουν νόμιμες εγκαταστάσεις αμαξοστασίων και καθαριότητας δεδομένου ότι η Πολιτεία δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις – σε αντίθεση με τη σωρεία ειδικών ρυθμίσεων και διευκολύνσεων που έγιναν για το γήπεδο.
  • Λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί με τις καθημερινές απειλές στους εργαζόμενους, τις πολεμικές ανακοινώσεις αλλά και τα έγγραφα του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπ. Κοκκινάκη σε συνέχεια των αιτημάτων της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε, ο Δήμος κινήθηκε ταχύτατα, εκκένωσε ένα τμήμα των εγκαταστάσεων σε ζώνη 10 μέτρων από το εργοτάξιο του γηπέδου και πήρε άδεια κατεδάφισης. Παράλληλα, το Δημοτικό συμβούλιο ζήτησε εγγράφως και με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα παράταση ενός έτους για να δρομολογηθεί ομαλά η μεταφορά των εγκαταστάσεων.

Ο εξαναγκασμός σε άμεση εκκένωση του χώρου είναι ένα έγκλημα γιατί δημιουργεί στην πραγματικότητα αδυναμία συνέχισης της καθαριότητας και απειλεί εν μέσω θέρους με υγειονομική βόμβα τον Δήμο. Σήμερα όλα τα οχήματα του Δήμου βρίσκονται στο δρόμο, εκτεθειμένα σε βανδαλισμούς που ήδη συμβαίνουν και έχουν καταγγελθεί αρμοδίως. Η άμεση κατεδάφιση θα σημάνει καταστροφή για μεγάλο μέρος της δημοτικής περιουσίας, παύση της υπηρεσίας καθαριότητας και μεγάλες δαπάνες στους δημότες.
Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες της Ν.Φιλαδέλφειας και της Ν.Χαλκηδόνας και να σταματήσουν το σχεδιαζόμενο έγκλημα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που και αυτοί αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, να σταθούν στο πλάι μας και να μην επιτρέψουν αυτή την πρωτοφανή εκτροπή.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *