Μαθήματα Ελληνικών στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή των προσφύγων του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων στα μαθήματα Ελληνικών που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου σε συνεργασία με το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και Προσφύγων αλλά και μεμονωμένους εθελοντές για την εκμάθηση Ελληνικών σε ενήλικες πρόσφυγες. Είναι μια από τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ένταξης των προσφύγων στην τοπική κοινωνία στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα για δύο ώρες, με παράλληλη δημιουργική απασχόληση των παιδιών από εθελοντές και εργαζομένους του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων, ούτως ώστε να μπορούν οι γονείς τους να παρακολουθούν απερίσπαστοι.

Πολλοί από αυτούς έχουν επιδείξει σημαντική πρόοδο, διευκολύνοντας τις επικοινωνιακές τους ικανότητες στην καθημερινή τους ζωή. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και καλλιεργούν δεσμούς φιλίας και αλληλοϋποστήριξης. Η συμβολή των εθελοντών ως προς αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας.

Το Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση (ESTIA) της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης υλοποιείται, από τον Σεπτέμβριο του 2017, από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ), με χρηματοδότηση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO).

Τα μαθήματα Ελληνικών για τους πρόσφυγες αποτελούν μία εκ των ποικίλων πρωτοβουλιών του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξής τους στο νέο περιβάλλον.

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *