10,4 εκατ. για σύγχρονες δημοτικές εγκαταστάσεις καθαριότητας και ανακύκλωσης

Mε δελτίο τύπου ο Δήμος αναγγέλλει και επίσημα την υπογραφή της χρηματοδότησης για τη δημιυοργία νόμιμης εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων:
Υπογράφηκε χθες η χρηματοδότηση της πρότασης με τίτλο «Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» που είχε υποβληθεί τον Δεκέμβρη του 2016 από τον Δήμο στα πλαίσια σχετικής πρόσκλησης του ΕΣΠΑ.
Η χρηματοδοτική πρόταση, προϋπολογισμού ύψους 10.413.668 ευρώ, περιλαμβάνει:

  •  Αγορά ακινήτου και κατασκευή εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν 1. Μεγάλο Πράσινο Σημείο για την υποδοχή υλικών και αντικειμένων προς ανακύκλωση/επαναχρησιμοποίηση και κομποστοποίηση 2. Κλειστό σταθμό μεταφόρτωσης 3. Χώρους συνεργείων, στάθμευσης, γραφείων κλπ
  • Αγορά απορριμματοφόρων, κάδων, οικιακών κομποστοποιητών, φορτηγών, πλυντηρίων κάδων κλπ
  • Αγορά κινητού πράσινου σημείου (αυτοκινούμενου)
  • Καμπάνια ενημέρωσης /ευαισθητοποίησης
    Με την υπογραφή της χρηματοδότησης και την θετική γνωμοδότηση για τις επιτρεπόμενες χρήσεις στο ΒΙΠΑ της Ν. Φιλαδέλφειας δρομολογείται η λύση για τη μεταφορά των αυθαίρετων εγκαταστάσεων που λειτουργούν από το 1980 στο χώρο του Άλσους και που σήμερα τελούν υπό κατάληψη από φερόμενους οπαδούς. Για μια ακόμη φορά, απευθύνουμε έκκληση σε αυτούς που τους υποκινούν, να σταματήσει η ομηρία της πόλης και των πολιτών και να λειτουργήσει η καθαριότητα της πόλης.
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *