Αυτός είναι ο χώρος που πρόκειται να αγοράσει ο Δήμος

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την αγορά ακινήτου για τη δημιουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου. Στην ουσία πρόκειται για την αρχή μιας ολοκληρωτικής και νόμιμης λύσης στη διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί το Σημείο αυτό θα περιλαμβάνει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, αμαξοστάσιο και τα συνοδά γραφεία για την εξυπηρέτηση των αναγκών των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το ακίνητο που πρόκειται να αγορασθεί φαίνεται στο χάρτη που δημοσιεύουμε και είναι λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέματα, εντός ΒΙΟΠΑ και με άμεση πρόσβαση στην εθνική οδό. Ο δήμος έχει ήδη εξασφαλίσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Πολεοδομία τις απαραίτητες εγκρίσεις των χρήσεων γης.

Με τη λύση αυτή ο Δήμος μας θα αναπτύξει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που έχει εγκρίνει από το 2015 (απόφαση 236/2015 του Δ.Σ.), αναπτύσσοντας την εναλλακτική διαχείριση με αύξηση της ανακύκλωσης και δραστική μείωση των όγκων απορριμμάτων που οδηγούνται στο ΧΥΤΑ της Φυλής.

Η λύση της απευθείας αγοράς επιλέχθηκε για την επίσπευση των διαδικασιών και εφόσον έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότησή της από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. Με βάση τις ανακοινώσεις του δήμαρχου Άρη Βασιλόπουλου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε οι διαδικασίες της αγοράς να γίνουν άμεσα.

Να σημειώσουμε ότι την τελευταία περίοδο έχει διακοπεί η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια δυσλειτουργία στην καθαριότητα, αφού τα πληρώματα και τα οχήματα δεν επαρκούν για την απευθείας μεταφορά στον ΧΥΤΑ, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά και το κόστος. Από την προηγούμενη Παρασκευή που έχει ξεκινήσει η «κατάληψη» της εισόδου του αμαξοστασίου και στην ουσία η αποβολή των υπηρεσιών από το χώρο λειτουργίας τους, το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στην πόλη έχει διογκωθεί.

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *