Μια τροπολογία που δε θα είναι ντροπολογία – άρθρο της Χρ. Ανδρέου

Γράφει η Χριστίνα Ανδρέου, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας.

Ο Δήμος της Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας τιμωρείται εκδικητικά από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες. Ο λόγος είναι ότι οι προσπάθειες αυτής της δημοτικής αρχής, να λύσει ένα χρονίζον πρόβλημα 30 ετών, αυτό των εγκαταστάσων της καθαριότητας, βρίσκονται σήμερα αποδεδειγμένα σε πολύ θετικό δρόμο, καθώς ο Δήμος έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αυτό φαίνεται ενοχλεί κάποιους πάρα πολύ. Διαψεύδει τα όσα περί αδιαφορίας και αδράνειας διαδίδουν.
Δυστυχώς όμως καμιά δημοτική αρχή, ούτε βέβαια και αυτή, δεν μπορεί με ένα μαγικό ραβδάκι να λύσει το πρόβλημα μόνη της σε μηδενικό χρόνο χωρίς τη συνδρομή της κεντρικής εξουσίας.
Ο δήμος όχι μόνο δεν αδιαφόρησε αλλά από την πρώτη στιγμή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα εργάστηκε για τη λύση του προβλήματος. Επί τέλους υπάρχει προοπτική μόνιμης και νόμιμης λύσης. Όσοι λοιπόν επιμένουν να υποβαθμίζουν αυτό το γεγονός, να στέκονται εμμονικά στο γράμμα του νόμου και να επιζητούν την άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων υπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι της πόλης.

  • Είναι αλήθεια το μόνο αυθαίρετο που πρέπει να κατεδαφιστεί;
  • Είναι οι παράνομες εγκαταστάσεις υγειονομική βόμβα ή η βόμβα θα προκύψει με το γκρέμισμά τους;
  • Ποιόν ενοχλεί να παραμείνει το παράνομο αμαξοστάσιο εκεί έως ότου ολοκληρωθούν οι νέες εγκαταστάσεις;

Η δημοτική αρχή έχει κάνει όλα όσα μπορούσε. Τώρα είναι η σειρά της κεντρικής εξουσίας να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον. Τρόπους αν υπάρχει η πολιτική βούληση θα βρεί, όπως βρήκε και για το κατασκευαζόμενο γήπεδο. Ας κάνει μια τροπολογία, μέσα στις τόσες που κάνει, και για το λαό της Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας, ας είναι και φωτογραφική. Και δίκαιο είναι και ηθικό. Ας εξυπηρετηθεί και το συμφέρον της πόλης, το δημόσιο δηλαδή, όχι μόνο τα ιδιωτικά και τα οπαδικά! Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι απαίτηση όλων, όσων ενδιαφέρονται πραγματικά για το δημόσιο συμφέρον. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός εσχίστου είδους.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *