Το Σωματείο ζητάει… τριμερή συνάντηση

Μια «πρωτότυπη» πρόταση κάνει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου με ανακοίνωσή του που παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλεί τη διοίκηση του Δήμου και την ΠΑΕ ΑΕΚ σε τριμερή (!) συνάντηση ζητώντας έγγραφες διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων. Βέβαια, όπως είναι γνωστό τόσο οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε εργαζόμενους, όσο και η παρεμπόδιση στο έργο των υπαλλήλων προέρχονται μονομερώς από την πλευρά των υπευθύνων του εργοταξίου του γηπέδου και των «οπαδών»

Η ανακοίνωση βέβαια είναι αρκετά γλαφυρή για τις πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους από την δράση των αυτόκλητων προστατών του άλσους:

Το Σωματείο Εργαζομένων  Ν.Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας καταγγέλει την σύλληψη και ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος 4 εργαζομένων του Δήμου που εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας.

Οι συνάδελφοι μας δεν έκαναν τίποτα παράνομο πέρα ότι του βρισκόντουσαν στο χώρο εργασίας τους αποτέλεσαν όμως τα θύματα της αντιπαράθεσης Δήμου και ΠΑΕ-ΑΕΚ.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια καθημερινή κατάσταση έντασης που υπάρχει γύρω από το χώρο του γκαράζ και περιλαμβάνει φραστικά επεισόδια, λιθοβολισμό αυτοκινήτων του Δήμου, συγκεντρώσεις αποκλεισμού του χώρου από οργανωμένους ή ανοργάνωτους οπαδούς.

Αυτή η κατάσταση που βάζει στην μέση τους εργαζόμενους με κίνδυνο μάλιστα για την σωματική τους ακεραιότητα και την στέρηση της προσωπικής ελευθερίας πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ.

Για αυτό το Σωματείο εργαζομένων καλεί την διοίκηση του Δήμου και την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ σε τριμερή συνάντηση εντός των επομένων ωρών ή 2-3 ημερών προκειμένου να υπάρχουν έγγραφες διαβεβαιώσεις και από τις 2 πλευρές που θα αφορούν την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να συνεχιστεί καμιά εργασία στο χώρο αυτό και για αυτό το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε την αποχή από την εργασία μέχρι να υπάρξει λύση.

Σε κάθε περίπτωση

  • Τις ευθύνες της κυβέρνησης που έστρωσε το χαλί στα επιχειρηματικά συμφέροντα
  • Τις ευθύνες της περιφέρειας που υπηρετεί αυτό το σχεδιασμό
  • Τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής να μην έχει εξασφαλίσει κατάλληλο χώρο για τις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου

ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΝΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Στη φωτογραφία ο Δ. Ζέτος, ταμίας του Σωματείου, διαβάζει την ανακοίνωση στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγαμτοποιήθηκε την 1η Ιουνίου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *