Στόχος η διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας – Ρεπορτάζ από όσα περίεργα συνέβησαν στις 31/5

Μια πολύ πλούσια σε σενάρια και ίντριγκες ημέρα πέρασε η πόλη μας στις 31/5. Μετά την προαναγγελθείσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ παρέμβαση κάποιων… αγανακτισμένων οπαδών, τέσσερις εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Ανεμογιάννη. Κι ενώ με πανομοιότυπα «ρεπορτάζ» πολλά ηλεκτρονικά μέσα (και της πόλης μας) φαντασιώνονταν αυτόφωρα, η υπόθεση έληξε με μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Δικέφαλος ΑΕ Ν. Στράτος για δήθεν αυθαίρετες εργασίες στο άλσος και με μήνυση εναντίον του για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση από πλευράς του Δήμου. Οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης μας με εντολή εισαγγελέα δεν θεώρησαν ικανή την υπόθεση για να στοιχειοθετήσει την τέλεση αυτόφωρου αδικήματος και άφησαν ελεύθερους όλους τους εμπλεκόμενους.

Ας δούμε τι κατέγραψε όμως το ρεπορτάζ του ΠΟΛΙΤΗ. Το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί δυο πολύ σημαντικές συναντήσεις:

  • Η μια ήταν η συνάντηση της δημοτικής αρχής με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εκεί, παρουσία του δήμαρχου και του συντονιστή της Αποκεντρωμένης, δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις και κατατέθηκαν αναλυτικά χρονοδιαγράμματα των ενεργειών που έχει προγραμματίσει ο Δήμος. Αυτές αφορούν αφενός την άμεση διάνοιξη της περιμετρικής ζώνης πυροπροστασίας, την οποία μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου δεσμεύτηκε ο Δήμος να παραδώσει σε λίγες ημέρες και αφετέρου την δρομολόγηση μετεγκατάστασης των εγκαταστάσεων καθαριότητας, για τις οποίες ζητήθηκε παράταση λειτουργίας τους για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ενός έτους. Μάλιστα παρουσιάστηκαν και συγκεκριμένα σχέδια για την διάνοιξη της ζώνης πυροπροστασίας.
  • Η δεύτερη συνάντηση προέκυψε μετά από την παρέμβαση που ο Δήμος είχε κάνει στις εισαγγελικές αρχές. Μετά από πρόσκληση εισαγγελέα κλήθηκαν οι υπεύθυνοι της Δικέφαλος ΑΕ και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και του Δήμου. Στη συνάντηση αυτή μετά τις αυστηρές συστάσεις που έκανε ο εισαγγελέας στην πλευρά της ΑΕΚ να σταματήσουν οι προκλήσεις και η παρουσία οπαδών στο χώρο των εγκαταστάσεων του Δήμου, γεγονός που εμφανίστηκαν να αποδέχονται οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ, η πλευρά του Δήμου ενημέρωσε για τις ενέργειες που θα κάνει για την διάνοιξη της ζώνης πυροπροστασίας. Μάλιστα στη συνάντηση αυτή ο επικεφαλής της Δικέφαλος Ν. Στράτος ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Δήμο, πρόσκληση που αποδέχθηκε ο Δήμος.

Μετά τις δυο αυτές συναντήσεις κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι το κλίμα θα ομαλοποιηθεί είχαμε την νέα ανακοίνωση της Δικέφαλος που κατήγγειλε «παράνομες και αυθαίρετες εργασίες», το σκηνικό της καταγγελίας των οπαδών και την μήνυση που κατέθεσε τελικά η Δικέφαλος σήμερα.

Δηλαδή, οι υπεύθυνοι του έργου του γηπέδου που μέχρι σήμερα είχαν σημαία τους τη ζώνη πυροπροστασίας που καθυστερεί να διανοίξει ο Δήμος, θέτοντας σε κίνδυνο το Άλσος (στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και χωρίς τη ζώνη πυροπροστασίας) εμφανίζονται να καταγγέλλουν το Δήμο γιατί ενεργεί ακριβώς γι αυτό το σκοπό!

Και επίσης ο κ. Στράτος αντί να προσέλθει σε συνάντηση την οποία ο ίδιος ζήτησε, εμφανίστηκε σήμερα για να μηνύσει τη δημοτική αρχή και να ζητήσει τη δίωξη αιρετών και υπαλλήλων, που απλά βρίσκονταν εκεί κάνοντας τη δουλειά τους!

Οι εγκαταστάσεις στο Άλσος απαραίτητες για να λειτουργεί η καθαριότητα

Όπως έχουμε ξαναγράψει οι εγκαταστάσεις του Δήμου μέσα στο Άλσος δεν εμποδίζουν σε τίποτα το εργοτάξιο του γηπέδου. Πολύ περισσότερο βρίσκονται σε δημόσιο χώρο που ανήκει στο Δήμο. Φυσικά κανείς δεν φαίνεται να αμφισβητεί τον αυθαίρετο χαρακτήρα τους και σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει λάβει ο Δήμος έχει αποδεχθεί την ανάγκη μετεγκατάστασής τους σε νόμιμο και αδειοδοτημένο χώρο.

Όμως τόσο το αμαξοστάσιο, όπου σταθμεύουν τα οχήματα του Δήμου (απορριμματοφόρα, σκούπες, φορτηγά κ.λπ), όσο και ο σταθμός μεταφόρτωσης είναι απολύτως απαραίτητα για να λειτουργεί το επιχειρησιακό σχέδιο καθαριότητας της πόλης. Κάθε μερική ή ολική διακοπή λειτουργίας αυτών των εγκαταστάσεων επιφέρει διάλυση στις υπηρεσίες καθαριότητας. Και αν σήμερα από διάφορες πλευρές εγείρονται παράπονα για την καθαριότητα της πόλης, σε περίπτωση κατεδάφισης, όπως μετ’ επιτάσεως ζητούν σήμερα οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ, η καθαριότητα της πόλης θα σταματήσει εντελώς.

Όποιος, λοιπόν, ζητά την άμεση κατεδάφισή τους, θα πρέπει να πει καθαρά ότι κάτι τέτοιο σημαίνει την άμεση διακοπή των υπηρεσιών καθαριότητας της πόλης. Σε τέτοια περίπτωση όμως δεν μπορεί να μας πείσει για τις οικολογικές του ευαισθησίες…

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *