Βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών

Ένας βρώμικος πόλεμος εκτυλλίσσεται στην πόλη μας, όπως όλα δείχνουν, με την κλιμάκωση σειράς γεγονότων τις τελευταίες εβδομάδες. Κάποιοι εντελώς απρόκλητα ενορχηστρώνουν τη διάλυση των υπηρεσιών καθαριότητας της πόλης, προκαλώντας με τη στάση τους μια αυξημένη ένταση γύρω από το αμαξοστάσιο του Δήμου, παρεμποδίζοντας τις υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους.

Η αρχή έγινε με το εξώδικο που απέστειλε προς πάσα κατεύθυνση η Δικέφαλος ΑΕ ζητώντας την άμεση κατεδάφιση των εγκαταστάσεων του Δήμου. Ακολούθησε ένα μπαράζ ανακοινώσεων με προκλητικές εκφράσεις περί «οικολογικών εγκλημάτων», απειλές για αυτόφωρα και επικλήσεις εισαγγελέων. Από τα τέλη Απριλίου μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 5 ανακοινώσεις με το ίδιο περιεχόμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Όλα αυτά ενώ εξελίσσεται μια διαδικασία οριστικής λύσης του θέματος της μετεγκατάστασης των εγκαταστάσεων του Δήμου, από το Άλσος σε νόμιμο και ολοκληρωμένο χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων. Κι ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προβλέπεται η άμεση διάνοιξη του πεζόδρομου πυροπροστασίας, ο οποίος προβλέπεται στο βόρειο μέρος του εργοταξίου του γηπέδου σε κοινόχρηστο χώρο.

Η ένταση των προκλήσεων που καταλήγουν σε ζημιές στα απορριμματοφόρα που σταθμεύουν στο αμαξοστάσιο και σε παρεμβάσεις της αστυνομίας και προσαγωγές υπαλλήλων του Δήμου και αιρετών, δημιουργεί μια σοβαρή δυσκολία στο έργο της καθαριότητας. Ξαφνικά η πόλη βρίσκεται στο έλεος κάποιων αυτόκλητων υπερασπιστών του Άλσους, οι οποίοι χωρίς να έχουν κανένα έννομο συμφέρον βάζουν τρικλοποδιές στη λειτουργία του Δήμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία ανακοίνωσή της η Δικέφαλος ΑΕ καταγγέλλει το Δήμο για  «πρόθεση να κοπούν δένδρα» στο Άλσος και ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα, τη στιγμή που το εργοτάξιο του γηπέδου εγκαταστάθηκε πάνω σε ένα κομμάτι δάσους, αποψιλώνοντας το χώρο από δεκάδες δένδρα. Μάλιστα πριν ένα χρόνο το διαδίκτυο είχε γεμίσει με φωτογραφίες, όταν τα συνεργεία έκοβαν τα δένδρα υπό τις θριαμβευτικές ιαχές «όλο το άλσος γήπεδο».

Πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ποιος εισαγγελέας θα βρεθεί να παρέμβει κατά του Δήμου για την πρόθεση προσωρινών λύσεων μέχρι τη μόνιμη μετεγκατάσταση, μετά την αφαίρεση έξι ολόκληρων στρεμμάτων Άλσους για την ανέγερση του γηπέδου, για τα οποία δεν υπήρξε ούτε απλή διαμαρτυρία.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *