Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης της καθαριότητας

Με γρήγορες διαδικασίες προχωράει η ένταξη του έργου με τίτλο «Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων» του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, ύψους 10,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια πρόταση που θα εκσυγχρονίσει πλήρως τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της καθαριότητας και θα συμβάλει καθοριστικά στην δυνατότητα της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.

Υπενθυμίζουμε ότι η αναζήτηση χώρου για τη μεταφορά του αμαξοστασίου και του σταθμού μεταφόρτωσης από την θέση που βρίσκεται σήμερα στο Άλσος ξεκίνησε από το 2015. Το 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την απαλλοτρίωση ενός ακινήτου και κατέθεσε την παραπάνω πρόταση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια υπήρξε εμπλοκή με την Πολεοδομία που ανακάλεσε την αρχική γνωμοδότηση της, αλλά και μεγάλη καθυστέρηση στην αξιολόγηση της πρότασης από το ΕΣΠΑ. Μόλις τους τελευταίους μήνες άρχισε να κινείται το θέμα: η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε θετική γνώμη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στη συνέχεια από την Πολεοδομία για την καταλληλότητα του ακινήτου.

Παράλληλα προχώρησε και η αξιολόγηση της συνολικής πρότασης από το ΕΣΠΑ. Πρόσφατα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Α. Χαρίτσης, σε συνεννόηση με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, ανέλαβαν να εγγράψουν την πρόταση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να ξεκινήσει άμεσα μέχρις ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της από το ΕΣΠΑ.  Το τελευταίο δεκαήμερο, οι διαδικασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και ήδη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ) έστειλε τη σύμφωνη γνώμη της στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αν όλα πάνε καλά, τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η ένταξη του έργου και θα μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου, που ήδη έχει συγκροτήσει ομάδα εργασίας για την απόκτηση του ακινήτου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *