Συνεχίζεται ο ξεσηκωμός για την κεραία στην Αγ. Μαρίνα

Άλλη μια μαζική κινητοποίηση έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Μαρίνας χθες Τρίτη 22 Μαΐου με αίτημα να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί εδώ και λίγο καιρό στην ταράτσα σπιτιού στη γειτονιά τους.

Με συνθήματα «έξω ο καρκίνος από τη γειτονιά μας» και «δεν σας θέλει ο λαός την κεραία σας και μπρος» κάτοικοι όλων των ηλικιών δήλωσαν για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά τους να μην αφήσουν να λειτουργεί η κεραία ανάμεσα στα σπίτια τους και δίπλα στο σχολείο της περιοχής.

 

Προηγήθηκε άλλη μια συνέλευση κατοίκων, με πρόσκληση της δημοτικής αρχής, όπου ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που έχουν γίνει και συζήτησαν για το πώς θα συνεχίσουν και θα εντείνουν την πίεσή τους προς κάθε κατεύθυνση.

Να θυμήσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα των κατοίκων. Ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι μετά από αίτημα του Δήμου προς την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) πραγματοποιήθηκε μέτρηση στην περιοχή, όπου βρέθηκε μηδενική(!) ακτινοβολία. Προφανώς, όπως επιβεβαίωσαν και κάτοικοι που έχουν τις τεχνικές γνώσεις, η εταιρεία γνωρίζοντας την συγκέντρωση των κατοίκων είχε κλείσει την κεραία. Όπως ειπώθηκε οι εταιρείες κατά πάγια τακτική γνωρίζουν τους επικείμενους ελέγχους και «χαμηλώνουν» ή κλείνουν την λειτουργία των κεραιών, κάτι που η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα να γίνεται απομακρυσμένα. Έτσι είναι πρακτικά αδύνατο να καταγραφεί η πραγματική εκπομπή ακτινοβολίας από μια κεραία. Κάτοικοι κατάγγειλαν ότι η κεραία είναι «καμουφλαρισμένη» ως καμινάδα για να μην γίνεται αντιληπτή και αυτό αποδεικνύει ότι γνωρίζουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τις αντιδράσεις που προκαλούν στους περιοίκους.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι πρόκειται να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και εξετάστηκαν διάφορες προτάσεις, όπως η οργάνωση μαζικής διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας (πρόκειται για την Wind), συγκέντρωση όλων των συμβολαίων που έχουν κάτοικοι της περιοχής με την εταιρεία και κατάθεση μαζικά αιτήματος αλλαγής παρόχου, αλλά και κάθε δυνατή πίεση προς όλες τις υπηρεσίες (πολεοδομία κ.λπ) για να πετύχουν το ξήλωμα της κεραίας.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την προηγούμενη κινητοποίηση διακόπηκε μετά από επέμβαση κατοίκων η λειτουργία της κεραίας. Για αρκετές ημέρες δεν λειτούργησε και επανήλθε σε λειτουργία πρόσφατα.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την κεραία, με την παρουσία του διευθυντή του σχολείου και του συλλόγου γονέων, που συμμετέχουν ενεργά -και ως κάτοικοι- στη διαμαρτυρία.

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *