Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στην πόλη μας

Απολογισμό για τις δράσεις που διοργάνωσε το Μουσείο «Φιλιώ Χαϊδεμένου» της πόλης στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, που διήρκεσε από  14 έως και 18 Μαΐου εξέδωσε το ΠΠΙΕΔ. Σύμφωνα με την ενημέρωση το μουσείο αυτές τις μέρες, ανοιχτό σε επισκεψιμότητα, δέχτηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και προσέφερε στο κοινό οργανωμένες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, εικοσιπέντε (25) παιδιά της πόλης μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Sleepover» – διανυκτέρευση στο μουσείο, μια σύγχρονη, διεθνή, μουσειολογική πρακτική, που προσφέρει στα παιδιά μια βιωματική εμπειρία με το μουσείο. Στη διάρκεια της βραδιάς, τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σημείο μηδέν», γνώρισαν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της άνοιξης στη Μικρά Ασία, συμμετείχαν στη δραματοποίηση παραμυθιών, σε διάφορα παιχνίδια και κοιμήθηκαν ανάμεσα στα ενθυμήματα και τις φωτογραφίες από τη Μικρά Ασία.

Το ΠΠΙΕΔ ευχαριστεί θερμά όσους και όσες βοήθησαν και στήριξαν τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο μουσείο της πόλης μας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *