Αποκεντρωμένης Διοίκησης ατοπήματα…

Έκθετες παραμένουν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής μετά το φιάσκο με το έγγραφο, το οποίο όπως αποκαλύψαμε απευθυνόταν στο Δήμο της πόλης μας, με διεύθυνση… Άνω Λιοσίων. Τα ατοπήματα που φαίνεται ότι έχουν διαπραχθεί δημιουργούν σοβαρές αντιδράσεις σε γνωρίζοντες τα της δημόσιας διοίκησης και αφήνουν εκτεθειμένους όσους υπηρεσιακούς παράγοντες είχαν εμπλοκή. Εκτεθειμένος παραμένει και ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τους λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ενώ το υπηρεσιακό έγγραφο με το οποίο απευθύνεται η Αποκεντρωμένη στο Δήμο δεν έχει ακόμα φθάσει στο Δήμο (όχι μόνο γιατί έχει λάθος… διεύθυνση, όπως φαίνεται), εμφανίζεται σε ιστοσελίδα που διάκειται φιλικά προς την ΑΕΚ. Από τα διακριτικά του εγγράφου, το οποίο έχει χρεωθεί σε περιορισμένο αριθμό υπηρεσιακών στελεχών, μπορεί εύκολα να προκύψει η πηγή της… διαρροής.

Μια μέρα πριν, η Δικέφαλος ΑΕ με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι υπήρξε συνάντησή της με τα υπηρεσιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης και τον συντονιστή της. Δεν είναι περίεργη μια τέτοια συνάντηση, άλλωστε οι επικεφαλής του project του έργου έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επισκέψεις σε ανώτερα και κατώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Το περίεργο είναι πώς σε μια τέτοια προγραμματισμένη συνάντηση που αφορά δημόσιο χώρο -τις υποδομές των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου μας- δεν κλήθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου. Ακόμα και αν η πλευρά της ΑΕΚ ψεύδεται στην ανακοίνωση και δεν υπήρξαν ρητές δεσμεύσεις από πλευράς των υπηρεσιακών, πώς είναι δυνατόν να έγινε συζήτηση με μόνο τη μια πλευρά;

Κι ερχόμαστε στο ίδιο το υπηρεσιακό έγγραφο, το οποίο φέρει ημερομηνία 10 Μαΐου, δηλαδή έχει εκδοθεί πριν τη συνάντηση με τους παράγοντες της Δικέφαλος. Το έγγραφο αυτό ζητά από το Δήμο να γνωστοποιήσει αν έχει τα μέσα να πραγματοποιήσει την κατεδάφιση, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η πλευρά της Δικέφαλος έχει δηλώσει την πρόθεσή της να διαθέσει τα αναγκαία μέσα. Καμία αναφορά σε διορία πέντε ημερών, όπως γράφει στην ανακοίνωσή της η Δικέφαλος, εκθέτοντας τα στελέχη της Διοίκησης και τον ίδιο τον συντονιστή της. Τι ακριβώς συμβαίνει; Είχαν γνώση οι επικεφαλής του έργου του εγγράφου, το οποίο δεν είχε καν σταλεί (όπως αποδείχθηκε) στο Δήμο; Ζήτησαν επιπλέον αυστηρότερες ρήτρες και τις ανακοίνωσαν ως δεδομένες για να εκθέσουν (και να δεσμεύσουν) τα υπηρεσιακά στελέχη; Συναποφάσισαν με τα στελέχη της Διοίκησης σκληρότερα και πιο εκβιαστικά βήματα;

Θα περιμέναμε μια απάντηση για όλα αυτά από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, όταν αναλαμβάνει την ευθύνη να κινηθεί κατά των εγκαταστάσεων (έστω κι αν έχουν κριθεί αυθαίρετες και κατεδαφιστέες) ενός Δήμου, οφείλει τουλάχιστον να έρθει σε μια συνεννόηση με τον εκεί δήμαρχο. Όχι μόνο με υπηρεσιακά έγγραφα (τα οποία αποδεικνύονται και λάθος), αλλά και με ένα απλό τηλεφώνημα (νομίζουμε ότι ο κ. Κοκκινάκης, ο οποίος έχει επισκεφτεί ο ίδιος το άλσος της πόλης μας και έχει συναντηθεί με το δήμαρχο, έχει τουλάχιστον το τηλέφωνό του). Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, στις εγκαταστάσεις του Δήμου υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φυσικά δεν μπορούν να βρεθούν στο δρόμο, ούτε να περιφέρονται στην πόλη, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να αναγορευτούν προστάτες της πόλης

Δεν γίνεται τη μέρα που ο Άρης Βασιλόπουλος βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομίας μαζί με τα στελέχη του Δήμου και πραγματοποιεί τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τον υπουργό για την χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης των εγκαταστάσεων καθαριότητας, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης να υπόσχεται(;) στα στέλεχη της Δικέφαλος ότι σε πέντε μέρες θα τους… αφήσει να μπουν μέσα να κατεδαφίσουν την περιουσία του Δήμου.

Ελπίζουμε ότι ο κ. συντονιστής θα λάβει υπόψη του το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου και θα παγώσει τις όποιες βεβιασμένες διαδικασίες έχουν ξεκινήσει.

Αν πάλι δεν έχουν γίνει έτσι τα πράγματα, μπορεί κάλλιστα να εκδώσει ο κ. συντονιστής μια επίσημη ανακοίνωση και να θέτει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Γιώργος Κατερίνης

 

 

 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *