Απαίτηση κατοίκων και Δήμου να απομακρυνθεί η κεραία από την Αγ. Μαρίνα

Μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της συνοικίας Αγίας Μαρίνας υπήρχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ως πρώτο θέμα είχε ορισθεί το ψήφισμά τους για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή τους.

Οι κάτοικοι έλαβαν το λόγο και εξέφρασαν την απαίτησή τους να σταματήσει άμεσα να εκπέμπει η κεραία, η οποία βρίσκεται κοντά σε δημοτικό σχολείο. Μάλιστα κάτοικος με ειδικές γνώσεις επί του θέματος εξέθεσε όλους τους κινδύνους που περικλείει η λειτουργία της κεραίας και την αδυναμία που υπάρχει να ελεχθούν τα επίπεδα εκπομπών ακτινοβολίας. Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν για να απομακρυνθεί άμεσα η κεραία.

Να θυμίσουμε ότι μετά από συνέλευση που είχαν πραγματοποιήσει οι κάτοικοι, όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής με επικεφαλής το δήμαρχο, είχε πραγματοποιηθεί μαζική διαμαρτυρία και είχε προκληθεί η διακοπή εκπομπής της κεραίας (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Το ψήφισμα που έγινε δεκτό ομόφωνα αναφέρει:

Το Δημοτικό συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει τη στήριξή του στο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Μαρίνας, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του συλλόγου διδασκόντων του 6ου Δημοτικού σχολείου για απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκε πριν λίγο καιρό κοντά στο 6ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων. Οι κάτοικοι, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά διαμαρτύρονται για διαρκείς πονοκεφάλους και ζαλάδες από τη στιγμή της εγκατάστασης της κεραίας, παρότι η συγκεκριμένη κεραία έχει αδειοδοτηθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και έχει λάβει έγκριση από την Πολεοδομία. Ως εκ τούτου, με αποκλειστικό γνώμονα την προαγωγή της υγείας και της ποιότητας ζωής του πληθυσμού της περιοχής παρακαλούμε τις αρμόδιες αρχές όπως προβούν άμεσα στην ανάκληση της αδείας και στην απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την οδό Λάρνακος 32-Νέα Φιλαδέλφεια.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *