Πράσινο φως για την μετεγκατάσταση της καθαριότητας

Ο χώρος που έχει επιλέξει ο Δήμος για να στεγάσει το αμαξοστάσιο και το σταθμό μεταφόρτωσης εγκρίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ανακοινώνει σήμερα με δελτίο τύπου του. Συγκεκριμένα τόσο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όσο και η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης εγκρίνουν τις χρήσεις γης για το συγκεκριμένο σημείο και με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας θα είναι από τους λίγους που θα διαθέτουν νόμιμες εγκαταστάσεις.

Με βάση αυτή την εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων του Δήμου έχει ήδη δρομολογηθεί, προκύπτουν ερωτήματα για τις ανακοινώσεις και τα εξώδικα που εκδίδει η Δικέφαλος ΑΕ. Για αυτό και το δελτίο τύπου καταλήγει με το ερώτημα: «Για ποιο λόγο οξύνουν την αντιπαράθεση με την πόλη;»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου:

Μετά από συνεχή διαβήματα του Δήμου και ανταλλαγές εγγράφων από τον Δεκέμβρη του 2015 με συναρμόδιες υπηρεσίες και Υπουργεία, ο Δήμος κατόρθωσε να πάρει θετική άποψη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (έγγραφο με αρ.πρ.6944/27-3-2018) και την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (έγγραφο με αρ. πρ. 4667/459/15-5-2018), για την μετεγκατάσταση του ΣΜΑ, του αμαξοστασίου και τη δημιουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου σε συγκεκριμένη περιοχή εντός Βιοτεχνικού Πάρκου.

Με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση των νέων εγκαταστάσεων  που έχει ετοιμάσει και υποβάλει  ο Δήμος μας, ήδη από τον Δεκέμβρη του 2016. Ανοίγει ο δρόμος για να γίνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ένας από τους λίγους Δήμους που θα διαθέτουν νόμιμες εγκαταστάσεις και αμαξοστάσιο, δεδομένου ότι η  νόμιμη χωροθέτηση είναι εξαιρετικά δύσκολη σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική.

Προκαλεί λοιπόν εύλογη απορία, για ποιο λόγο η πλευρά της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. προχωράει σε εξώδικα και εμπρηστικές ανακοινώσεις κατηγορώντας ψευδώς τον Δήμο για αδράνεια, μιλώντας για «οικολογικό έγκλημα» και για ποιο λόγο ζητά να κατεδαφίσει η ίδια τις δημοτικές εγκαταστάσεις καθαριότητας που λειτουργούν στο ίδιο σημείο εδώ και πολλές δεκαετίες. Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της και παράλληλα να προστατέψει και να αναβαθμίσει συνολικά το χώρο του Άλσους όλα με δημόσια χρηματοδότηση (Δήμος, Περιφέρεια, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ). Η μετεγκατάσταση έχει δρομολογηθεί. Για ποιο λόγο οξύνουν την αντιπαράθεση με την πόλη;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *