H Δικέφαλος ΑΕ ανακοινώνει τις… αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Με μια ακόμη ανακοίνωση η Δικέφαλος ΑΕ, η εταιρεία που κατασκευάζει το γήπεδο της ΑΕΚ, επιχειρεί να αναχθεί σε… προστάτη του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Μάλιστα στην τελευταία αυτή ανακοίνωση φθάνει στο σημείο να αναγγέλλει τις «αποφάσεις» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, μιλώντας για «κατεδαφίσεις» και για «διορία» στον Δήμο. Με εμπρηστικό τρόπο η ανακοίνωση επαναλαμβάνει τις κατηγορίες περί «οικολογικού εγκλήματος» για να καταλήξει σε ένα περίεργο και αμφίσημο κάλεσμα προς το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «να αφυπνιστεί και να συνεργαστεί μαζί μας στα διαχρονικά αιτήματα της ΑΕΚ, που σχετίζονται και με την κατασκευή του γηπέδου μας, αλλά και με το δημόσιο συμφέρον» (ποια είναι τα διαχρονικά αιτήματα της ΑΕΚ;).
Ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση της συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ σήμερα (15/5) με τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στην οποία όπως ισχυρίζονται έλαβαν διαβεβαίωση ότι θα επιδιωχθεί η άμεση κατεδάφιση των χαρακτηρισμένων ως αυθαίρετων εγκαταστάσεων του Δήμου. Μένει να δούμε αν και η πλευρά της Διοίκησης επιβεβαιώνει τις… αποφάσεις που ελήφθησαν. Για την ιστορία να επισημάνουμε ότι αν επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα θέσει πενθήμερη(!) διορία στο Δήμο και ότι θα έχουν γίνει οι κατεδαφίσεις στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, θα πρόκειται για… πανελλήνιο ρεκόρ επέμβασης σε κατεδαφιστέα αυθαίρετα (και μάλιστα δημόσια), αφού συνήθως σε περιπτώσεις απαιτούμενων επεμβάσεων κατεδάφισης οι ρυθμοί που κινείται η δημόσια διοίκηση ξεπερνούν το εξάμηνο.

To κείμενο της ανακοίνωσης, η οποία είναι η τρίτη ανάλογου περιεχομένου που έχει εκδοθεί τις τελευταίες είκοσι μέρες:

Η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ γίνεται επιτέλους και μετά από μεγάλες προσπάθειες η αφορμή να σταματήσουν όλες οι παρανομίες, οι αυθαιρεσίες και το οικολογικό έγκλημα που συντελείται από τον Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος μέσα στο Αλσος των 485 στρεμμάτων, που ανήκει στους Δημότες ολόκληρης της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι της Δικέφαλος 1924 ΑΕ και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Aποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με το Συντονιστή Γενικό Γραμματέα κ. Σπύρο Κοκκινάκη, παρουσία του Διευθυντή Δασαρχείου Αττικής, κ. Σίμνου, της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κας Αρδίτσογλου και του Υπεύθυνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, κ. Λάβδα.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και συζητήθηκαν όλα τα θέματα της απομάκρυνσης των παράνομων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας μέσα στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και κυρίως η κατάληψη από τις παράνομες εγκαταστάσεις του Δήμου της ζώνης πυροπροστασίας του Άλσους, που περιβάλλουν το γήπεδο.

Αυτό που ειπώθηκε από όλους και με βάση τις σχετικές κατευθύνσεις του Συντονιστή Γενικού Γραμματέα είναι ότι δρομολογούνται άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κατεδάφιση των διαπιστωμένων αμετάκλητα ως αυθαίρετων εγκαταστάσεων, όπως προβλέπεται από το νόμο και με δεδομένο ότι με την υπ. αρ. 4480/2015 απόφαση του Ε’ τμήματος του ΣτΕ η σχετική έκθεση αυτοψίας κατέστη αμετάκλητη!

Αποφασίστηκε ότι θα δοθεί πενθήμερη διορία στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας προκειμένου να γκρεμίσει όλες τις αυθαίρετες κατασκευές μέσα στο Αλσος με δικά του μέσα διαφορετικά αμέσως μετά θα εκδοθεί διαταγή κατεδάφισης των εν λόγω κατασκευών και θα επιληφθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μαζί με το ερασιτεχνικό σωματείο με τα μέσα που διαθέτει. Εκτιμάται ότι το μείζον αυτό ζήτημα θα έχει διευθετηθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Η Δικέφαλος 1924 ΑΕ αλλά και η ερασιτεχνική ΑΕΚ εξακολουθούν να υποστηρίζουν σε όλους τους τόνους ότι κάθε ολιγωρία είναι απαγορευτική όχι μόνο για το θέμα του γηπέδου, αλλά και για τους Δημόσιους Λειτουργούς από τη στιγμή που βάζει σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο τόσο την ακεραιότητα του Άλσους όσο και τη δημόσια υγεία.

Καλούμε τον Δήμο έστω και την τελευταία στιγμή να αφυπνιστεί και να συνεργαστεί μαζί μας στα διαχρονικά αιτήματα της ΑΕΚ, που σχετίζονται και με την κατασκευή του γηπέδου μας, αλλά και με το δημόσιο συμφέρον.

Δείτε τις προηγούμενες ανακοινώσεις:
Την κατεδάφιση του σταθμού των απορριμματοφόρων ζητά η Δικέφαλος
Νέα προκλητική ανακοίνωση της Δικέφαλος ζητά να περάσουν αυτόφωρο οι υπεύθυνοι του Δήμου

Δείτε επίσης την απάντηση του Δήμου:
Δήμος: Υπεύθυνη για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων η κυβέρνηση

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *