Λύθηκε επιτέλους το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής

Ότι ο Δήμος διαθέτει πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ίσως το γνωρίζουν οι παλαιότεροι, ιδίως οι κάτοικοι της Νέας Χαλκηδόνας. Ότι η τυπική ιδιοκτησία στο χώρο λύθηκε μόλις τώρα είναι κάτι που μαθαίνουμε από σχετική ανακοίνωση του Δήμου. Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, έργο που είχε γίνει από τον Δήμο Νέας Χαλκηδόνας, παρέμενε εδώ και πολλά χρόνια κλειστό. Οι ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής για την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία του σκόνταψαν στο… ιδιοκτησιακό, μια από τις πολλές… πρωτοτυπίες που υπήρχαν στην πόλη μας.
Όπως ενημερώνει ο Δήμος, η ένσταση που είχε υποβληθεί έγινε δεκτή από το Εθνικό Κτηματολόγιο, και έτσι κλείνει τυπικά αλλά και ουσιαστικά η ασάφεια ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης των 4.336,98τμ του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. «Με την επιμονή της διοίκησης του Δήμου και τις συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του, η παραπάνω έκταση περνά στην πλήρη και αποκλειστική κυριότητα του Δήμου», γράφει σε σχετική ανακοίνωση, που περικλείει έναν αγώνα δρόμου με τη γραφειοκρατία, ώστε να περιέλθει και τυπικά ο χώρος στο Δήμο.
Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφίσει από το 2016 μελέτη για την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του πάρκου, το οποίο μάλιστα είχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής. Η εκτέλεσή του όμως κόλλησε στην έλλειψη ΚΑΕΚ! Μετά και την οριστική τακτοποίηση της ιδιοκτησιακής εκκρεμότητας, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη η επικαιροποίηση της απόφασης για το έργο «Ανακαίνιση & εκσυγχρονισμός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Δήμου Ν .Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας», προϋπολογισμού 120.000€. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων για το 2018.
(Η φωτογραφία είναι φυσικά από άλλο πάρκο)

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *