«Δον Καμίλο» από το 3ο εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας

Το 3ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, ανεβάζει την κοινωνικο-πολιτική σάτιρα «Δον Καμίλο», σε θεατρική διασκευή του Σωτήρη Πατατζή.

Πρόκειται για μια απολαυστική κωμωδία με γρήγορες εναλλαγές και διασκεδαστικές ανατροπές. Η ιστορία διαδραματίζεται στην κοιλάδα του Πάδου, στη Βόρεια Ιταλία και χρονικά τοποθετείται λίγα μόλις χρόνια μετά την ήττα του φασισμού στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι η εποχή που τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, το Χριστιανοδημοκρατικό και το Κομμουνιστικό κόμμα, συγκρούονται. Ο εν ενεργεία Δήμαρχος Φλουράτος, του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί γι’ άλλη μία τετραετία το Δημαρχιακό θώκο με αντίπαλο του τον -αριστερών πεποιθήσεων- υποψήφιο Δήμαρχο, Πεπόνε.

Ο βασικός πρωταγωνιστής, Δον Καμίλο, είναι ένας καθολικός κληρικός, ένας άνθρωπος συντηρητικών απόψεων αλλά ταυτόχρονα ηθικός, ο οποίος άθελά του γίνεται μέρος ενός παιχνιδιού εξουσίας με απρόβλεπτες συνέπειες. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο εκρηκτική με την άφιξη του Καρδινάλιου και της Ασπασίας, της κομμουνίστριας αδελφής του Δον Καμίλο. Παράλληλα, ο Πεπόνε, στήνει ένα ερωτικό σκάνδαλο πίσω από την πλάτη του Δον Καμίλο, την ίδια ώρα που ο Δον Καμίλο πληροφορείται ότι η ανιψιά του, είναι έγκυος από τον γιο του Πεπόνε.

Το βιβλίο του Τζιοβάνι Γκουαρέσκι, με τίτλο «Ο μικρός κόσμος του Δον Καμίλο», γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, αλλά παραμένει μέχρι τις μέρες μας επίκαιρο καθώς σχετίζεται με τον φανατισμό γύρω από την πολιτική και τα κόμματα. Τον πολιτικό φανατισμό εκείνης της εποχής σατιρίζει το έργο, φέρνοντάς τον σε αντιπαράθεση με πραγματικές ανθρωπιστικές αξίες, όπως η βαθιά φιλία και η αληθινή αγάπη.

Ημέρες παραστάσεων:
– Κυριακή 13 Μαΐου 2018, 20.15, Λαχανά 7 & Θεσσαλονίκης, Νέα Φιλαδέλφεια. Είσοδος από Θεσσαλονίκης-παράδρομος Εθνικής οδού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
– Κυριακή 20 Μαΐου 2018, 20.15, Πολυχώρος Δροσίνη Πεταλά & Δροσίνη 11, Νέα Χαλκηδόνα.
– Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, 20.15, Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ελληνισμού Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), Λεωφόρος Δεκελείας 127, Νέα Φιλαδέλφεια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις παραστάσεις.

Πηγή: www.efsyn.gr

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *