Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 16/5 με συζήτηση για τον «Κλεισθένη»

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς». Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι το νέο σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -ο γνωστός «Κλεισθένης»- αλλά και τα θέματα ποιότητας ζωής του κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση ψηφίσματος κατοίκων Αγ.Μαρίνας για την ανάγκη απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για παρεμβάσεις και ενέργειες που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας.

3. Συζήτηση επί του σχεδίου νόμου με τίτλο «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Εμβάθυνση της Δημοκρατίας-Ενίσχυση της Συμμετοχής-Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»].

4. Αποδοχή συμμετοχής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» του άξονα προτεραιότητας «Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» με τίτλο «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή / και συνοδευτικού εξοπλισμού».

5. Έγκριση μερικής ανάκλησης πρότασης ανάληψης υποχρέωσης έτους 2018.

6. Έγκριση διενέργειας προμηθειών του Δήμου (α.μηχανολογικού εξοπλισμού και β. ηλεκτρολογικού υλικού).

7. Έγκριση μελέτης του έργου: «Ανακαίνιση & εκσυγχρονισμός Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος» (Α.Μ. 79/16).

8. Έγκριση 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2018, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.

9. Αποδοχή ποσού 88.580 ευρώ β’ δόσης έτους 2018 επιχορήγησης Υπουργείου Εσωτερικών και κατανομή αυτού στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών, βάσει της αριθ. 3/2018 απόφασης-εισήγησης της Δ.Ε.Π..

10. Έγκριση της καθ’ ολοκληρίαν μεταφοράς του προγράμματος «Βρεφικός Σταθμός» από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος (Ν.Π.Ι.Δ.) στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, βάσει της αριθ. 26/2018 απόφασης-εισήγησης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

11. Άνοιγμα λογαριασμού σε πιστωτικό ίδρυμα για διαχείριση χρημάτων υπηρεσιών διοίκησης/ανάπτυξης/κατάρτισης/αξιολόγησης/ παρακολούθησης και εποπτείας διακρατικού έργου Benefit As You Save (BAS) –Ορισμός υπολόγου.

12. Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων ομάδας έργου για συνάντηση στα πλαίσια του έργου «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» στα πλαίσια του INTERREG BALCAN- MED.

13. Έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, βάσει της αριθ. 99/2018 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

14. Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιας δικηγορικής εταιρείας για την εκπροσώπηση του Δήμου στις 21/5/2018 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινική υπόθεση (σχετ. η αριθ. 105/18 απόφαση Οικ. Επιτροπής).

15. Καθορισμός αμοιβής πληρεξουσίου δικηγόρου για την σύνταξη και κατάθεση ενώπιον του Σ.τ.Ε. αίτησης του Δήμου για την ακύρωση του από 1-3-2018 (Α.Α.Π. 35/2018) Π.Δ. με θέμα «Έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά Περιφέρειας Αττικής» (σχετ. η αριθ. 116/18 απόφαση Οικ. Επιτροπής).

16. Έγκριση νέας παράτασης χρόνου παραχώρησης χρήσης δύο (2) λεωφορείων για έξι (6) επιπλέον μήνες στο Δήμο Νέας Ιωνίας για τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας.

17. Αποδοχή ή μη πρακτικού Επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων.

18. Έγκριση Πρακτικού Κλήρωσης και συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Ανακατασκευή δυο αιθουσών πολλαπλών χρήσεων (δημοτικών γυμναστηρίων) στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος Ν. Αττικής» (Α.Μ. 172/2015).

19. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *