Ενημέρωση για την αναπαραγωγική υγεία στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες

Ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα την αναπαραγωγική υγεία και τον οικογενειακό προγραμματισμό  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στην αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) για τους πρόσφυγες διαμένοντες στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας.

Η ημερίδα αυτή πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη και συνεργασία της Γυναικολογικής κλινικής του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Αγία Όλγα και ειδικότερα της κυρίας Μπακαλιάνου Κωνσταντίας Διευθύντριας ΕΣΥ- Μαιευτήρα- Χειρούργου Γυναικολόγου και της κυρίας Τελάκη Ειρήνης Υγειονολόγου- Μαιευτήρα- Γυναικολόγου, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Στέγασης Προσφύγων στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας.

Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής υπήρξε αποτέλεσμα στενής συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Στέγασης Προσφύγων, της Γυναικολογικής Κλινικής και του Διοικητή του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Όλγα.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ενημέρωση των προσφύγων σχετικά με θέματα αναπαραγωγικής υγείας συμπεριλαμβανομένης της αντισύλληψης, προστασίας από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και υγιεινής. Επιπλέον, μεγάλο τμήμα του σεμιναρίου επικεντρώθηκε στη σημασία του οικογενειακού προγραμματισμού καθώς και στις κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις της τεκνοποίησης.

Την ημερίδα υποστήριξαν οι διερμηνείς του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων με διερμηνεία στα Αραβικά, Σορανί και Φαρσί- Νταρί. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν με τις ιατρούς κι έκαναν πολλές ερωτήσεις, αναπτύσσοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο ο οποίος ενίσχυσε τη γνώση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών προσφύγων σε θέματα πρόληψης κι ελέγχου.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος (Κ.Ε.Δ.Φ.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και  πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το σεμινάριο αποτελεί μία από τις ποικίλες δράσεις ενημέρωσης των προσφύγων σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος .

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *