Χοντραίνει η αντιπαράθεση Δήμου – Διεύθυνσης Δασών

Στα όρια έχουν φθάσει οι σχέσεις του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με τη Διεύθυνση Δασών σε σχέση με την κατασκευή του αναψυκτηρίου στο Άλσος. Εδώ και εννέα (!) μήνες ο αρμόδιος δασάρχης δεν δίνει άδεια επέμβασης στο Δήμο για να προχωρήσει στην κατασκευή ενός αναψυκτηρίου 120 τ.μ. στη θέση του παλιού Κενταύρου. Το παράδοξο είναι ότι αυτό το νέο αναψυκτήριο, το οποίο έχει σχεδιασθεί με σεβασμό στη φυσιογνωμία του δάσους, προβλέπεται στη διαχειριστική μελέτη του Άλσους, την οποία έχει εγκρίνει η ίδια η Διεύθυνση Δασών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πολίτη, η καθυστέρηση αυτή συνοδεύεται από ένα ιδιότυπο εκβιασμό όσον αφορά την απομάκρυνση του αμαξοστασίου του Δήμου από το Άλσος. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος έχει κατ΄ επανάληψη δημόσια ζητήσει την άμεση έγκριση του έργου, αλλά και με υπηρεσιακά έγγραφα ενώ για το λόγο αυτό είχε πραγματοποιηθεί και επιτόπια επίσκεψη του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών, Σ. Σίμνου και του πολιτικού του προϊσταμένου συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Α, Κοκκινάκη στο χώρο, πριν από λίγους μήνες.

Το σχέδιο του νέου αναψυκτηρίου έχει εγκριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο Δήμος έχει εξασφαλίσει και το ποσόν της χρηματοδότησης. Παρόλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου και τις δημόσιες ανακοινώσεις του το θέμα του αναψυκτηρίου βρίσκεται στον αέρα, δημιουργώντας βάσιμες υποψίες ότι αυτή η στάση της Διεύθυνσης Δασών συνδέεται με μια… αόρατη κλωστή με άλλες επιδιώξεις. Δεν μπορεί να είναι άσχετη με τις κινήσεις της Δικέφαλος ΑΕ, η οποία απρόκλητα θέτει θέμα άμεσης κατεδάφισης του αμαξοστασίου του Δήμου και προχωρά σε διαδικασίες που καμία σχέση δεν έχουν με τις εργασίες ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ, αφού ως γνωστό ο χώρος του αμαξοστασίου είναι εκτός του «οικοπέδου της ΑΕΚ» και δεν εμποδίζει σε τίποτα τις οικοδομικές εργασίες.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου, ο οποίος σε οργισμένη ανάρτησή του χθες στη σελίδα του στο facebook κάνει λόγο για κοροϊδία και παρασκήνιο. Συγκεκριμένα γράφει, δημοσιεύοντας παράλληλα και τα σχέδια του νέου αναψυκτηρίου:

«Αυτές είναι οι οριστικές μελέτες για την ανέγερση του νέου αναψυκτηρίου στο άλσος που κατατέθηκαν πέρσι τον Ιούλιο (!!!) στην Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προκειμένου να δοθεί άδεια επέμβασης βάσει της ήδη εγκεκριμένης (από τη Διεύθυνση Δασών!!!) διαχειριστικής μελέτης του άλσους. Και όμως, 9 μήνες μετά δεν έχουμε λάβει καμία γραπτή απάντηση (στο προφορικό έχουν ειπωθεί πάρα πολλά…) 
Επειδή η κοροϊδία και το παρασκήνιο έχουν όρια, και επειδή η νομιμότητα δεν μπορεί να εφαρμόζεται a la carte μόνο για τους προύχοντες, καταγγέλλω δημόσια τη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και τους πολιτικούς της προϊσταμένους και επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματος του Δήμου το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΥΓ. Είναι αν μη τι άλλο αστείο, η Διεύθυνση Δασών που συνηγορεί εγγράφως και με παρουσία στα δικαστήρια υπέρ του αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, να εμφανίζεται βασιλικότερη του βασιλέως για μια άδεια επέμβασης σε 120τμ, όταν στον ίδιο χώρο υπήρχε αυθαίρετο αναψυκτήριο 700τμ(!!!) και δεν έσπευσε ποτέ να το κατεδαφίσει. Όσοι νομίζουν ότι θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά σε αυτόν τον πρωτοφανή εμπαιγμό πλανώνται πλάνην οικτράν…»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΟΛΙΤΗ ο Δήμος προτίθεται άμεσα να προβεί σε δικαστικές ενέργειες για να διαφυλάξει τα συμφέροντά του καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές εναντίον των υπευθύνων για την καθυστέρηση έγκρισης της ανέγερσης του νέου Κενταύρου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *