Ωμός εκβιασμός με τις πλάτες της κυβέρνησης

Την εφαρμογή του νόμου και της τάξης ζητά η Δικέφαλος με το εξώδικο που επέδωσε σήμερα στο Δήμο και σε όλους (σχεδόν) τους θεσμούς – δικαστικές αρχές, αστυνομία, πυροσβεστική, δασαρχείο, μόνο στο… στρατό και το… λιμενικό δεν απευθύνθηκε. Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των ενεργειών που έκανε προς τα θεσμικά όργανα του κράτους, μια κατασκευαστική εταιρεία, η οποία -ελέω κυβερνήσεων- κατασκευάζει ένα (ιδιωτικό) γήπεδο ποδοσφαίρου αναλαμβάνει να… επιβάλει το δημόσιο συμφέρον.

Αν κάποιος αναρωτιέται από πού αντλούν οι συντάκτες του εξωδίκου το θράσος να απευθύνονται με αυτό τον προκλητικό τρόπο στα θεσμικά όργανα, ας σκεφτεί ότι έχουν προηγηθεί δυο τουλάχιστον νομοθετικές πράξεις υπέρ του συγκεκριμένου έργου, με τις οποίες υπερκεράστηκαν όποια εμπόδια υπήρχαν και ένα ιδιωτικό γήπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου βαφτίστηκε δημόσιο έργο. Κι ακόμα μια σειρά υπηρεσίες εξέδωσαν όλες τις αναγκαίες πράξεις με ρυθμούς fast track. Την ίδια στιγμή που π.χ. ο Δήμος αναμένει επί μήνες και επί χρόνια λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα, όπως η μεταφορά του σταθμού των οχημάτων του.

Να περιμένουμε κάποιον αρμόδιο από την κυβέρνηση να πάρει θέση στο ζήτημα; Αλλιώς είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρη την ευθύνη για την κάλυψη που παρέχει στα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αν δεν κρύβεται πίσω από τα εκβιαστικά εξώδικα και τις απειλητικές ανακοινώσεις.

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *