Κάποιοι στήνουν πολεμικό κλίμα ενάντια στο Δήμο

Με εξώδικο που έστειλαν η Δικέφαλος ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και επικαλούμενες την «υποβάθμιση» της όμορης έκτασης όπου κατασκευάζεται το γήπεδο της ΑΕΚ ζητούν από το Δήμο «να απέχετε εφεξής από κάθε πράξη παράνομης διαχείρισης απορριμμάτων εντός της περιγραφόμενης αναδασωτέας δασικής έκτασης». Το εξώδικο απευθύνεται στη Δημοτική αρχή, αλλά και στα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου (προσπάθεια εκφοβισμού;) και κοινοποιείται στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, την Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, τον Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, την πυροσβεστική υπηρεσία και τη Διεύθυνση Δασών.

Στο εξώδικο αναφέρονται όλες οι αποφάσεις που χαρακτηρίζουν αυθαίρετη την κατασκευή του αμαξοστασίου και επισυνάπτονται φωτογραφίες από το χώρο του αμαξοστασίου και του σταθμού μεταφόρτωσης του Δήμου.

Το εξώδικο είναι γραμμένο σε ιδιαίτερα επιθετική γλώσσα. Μιλά για «ποινικά κολάσιμες πράξεις» και απειλεί με αυτεπάγγελτες διώξεις με την αυτόφωρη διαδικασία(!). Επίσης ζητά να διακοπεί η «διαχείριση των αποβλήτων(!) εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Νέας Φιλαδέλφειας». Τέλος αναφέρει ως «επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος» την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία.

Είναι φανερό ότι η λειτουργία του αμαξοστασίου του Δήμου δεν προκαλεί κανένα εμπόδιο στην πρόοδο των εργασιών του γηπέδου, το οποίο σύμφωνα με τους υπολογισμούς που οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της κατασκευής του έχουν πει θα είναι έτοιμο προς λειτουργία το 2020. Άρα οι συγγραφείς του εξωδίκου αναλαμβάνουν να δράσουν εξ ονόματος του… δημοσίου συμφέροντος. Βέβαια, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πώς ακριβώς προτείνουν να λυθεί το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στην πόλη.

Η στάση αυτή της πλευράς της ΑΕΚ προκαλεί ερωτηματικά, ιδιαίτερα ενόψει της φιέστας που ετοιμάζεται για το επόμενο Σάββατο στην πόλη, για να γιορταστεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δείγμα μιας σχεδιαζόμενης απρόκλητης όξυνσης έζησε η πόλη πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς, όταν κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να αναρτήσουν το πανό που φαίνεται στη φωτογραφία.

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *