Άσκηση γεωμετρίας: πώς τα 275 μ. της υπογειοποίησης ελευθερώνουν 10 στρέμματα

Λέγε – λέγε το έχουν πιστέψει! Μιλάμε για τους συντάκτες της ανακοίνωσης της Δικέφαλος Κατασκευαστική ΑΕ και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ με την οποία ανακοινώνουν την (αναμενόμενη) απόφαση έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια» από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής.

Ενώ το έργο περιλαμβάνει την υπογειοποίηση ενός τμήματος μήκους 275 μέτρων των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, η ανακοίνωση πέρα από τα γνωστά στερεότυπα περί «έργου πνοής» και «ανακούφισης της κυκλοφοριακής λειτουργίας της πόλης» επαναλαμβάνει μια αναπόδεικτη μεγαλοστομία, την οποία έχουμε ακούσει πολλές φορές από τα χείλη των αρμοδίων του έργου: η υπογειοποίηση αυτού του μικρού τμήματος των δυο κεντρικών δρόμων της πόλης δήθεν «θα ελευθερώσει χώρους έκτασης περίπου δέκα στρεμμάτων (!) σε ένα από τα πλέον επιβαρυμένα σημεία της περιοχής».

Αλήθεια, γιατί δεν μας εξηγούν και σε μας τους αδαείς κατοίκους αυτής της πόλης, πού θα βρεθούν τα δέκα αυτά στρέμματα; Με ποια μέτρηση η βύθιση μιας οδού μήκους 275 μ. από τα οποία τα μισά θα είναι οι ράμπες εισόδου και εξόδου (και άρα θα είναι ανοικτά τμήματα και με εμπόδια) ελευθερώνει 10 ολόκληρα στρέμματα; Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι χώροι που περιλαμβάνονται σε αυτή την… απελευθέρωση;

Εμείς έχουμε ακούσει πολύ καθαρά τον ίδιο τον μελετητή του έργου να μιλά για κάποιες εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα. Συγκεκριμένα για 750 μέτρα ωφέλιμου χώρου που θα προκύψουν από την υπογειοποίηση.

Δεν θα πρέπει η Δικέφαλος, η ΑΕΚ, ο μελετητής του έργου κάποιος αρμόδιος τέλος πάντων να ενημερώσει τους κατοίκους για το τι περιλαμβάνουν αυτά τα 10 στρέμματα; Υπάρχουν κάποια… κρυφά σχέδια; Ή απλώς οι ιθύνοντες του έργου έχουν ελλείψεις στη… γεωμετρία;

 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *