Το 1ο σεμινάριο για την τέχνη και τον πολιτισμό στο ΠΠΙΕΔ

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο από τα τρία σεμινάρια για τη διαλεκτική σχέση μεταξύ λαϊκού και δυτικού πολιτισμού με θέμα: «Οι ρίζες και τα φτερά του λαϊκού πολιτισμού και η σχέση του με το δυτικό πολιτισμό» στον χώρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος  Ελληνισμού της Διασποράς -Μουσείο Μικρασιάτικου Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Η εισήγηση έγινε από τον Αλέξη Καπόπουλο, Αρχιτέκτονα Ε.Μ.Π. – ερευνητή Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας. Ακολούθησαν οι ομιλίες των: Μάνου Στεφανίδη, κριτικού τέχνης – καθηγητή Πανεπιστημίου με θέμα: «Χαμένο φλουρί: ανάμεσα σε ανατολή και δύση Χαλεπάς – Κόντογλου – Τσαρούχης» και Θανάση Χρήστου, αναπληρωτή καθηγητή νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Η απόπειρα υπέρβασης του λαϊκού πολιτισμού στο γύρισμα του παραδοσιακού 19ου προς τον δυτικότροπο 20ο αιώνα».

Την εκδήλωση παρακολούθησε με ενδιαφέρον ευρύ κοινό. Το πρόγραμμα των υπόλοιπων σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν, που θα ακολουθήσουν στις 7 και 21 Μαΐου μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η συμμετοχή σε όλα τα σεμινάρια είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *