Όταν η ιδιωτικοποίηση αποδεικνύεται ασύμφορη

Η είδηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία των Χανίων: «Το κλείσιμο της βάσης της στα Χανιά, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία Ryanair αφήνοντας αιχμές για την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η Fraport καθιστώντας ασύμφορη την παραμονή του αεροσκάφους της στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης». Ανακοινώθηκε η διακοπή των δρομολογίων από Χανιά προς Αθήνα και ακόμα 4 ευρωπαϊκούς προορισμούς».  Ως αποτέλεσμα της απόφασης που έλαβε η γνωστή εταιρεία χαμηλών χρεώσεων, ήδη δεκάδες επιβάτες λαμβάνουν email με τα οποία ενημερώνονται πως ακυρώνονται οι κρατήσεις που είχαν κάνει στη γραμμή Αθήνα – Χανιά και πως επιστρέφονται τα χρήματά τους. Στα συγκεκριμένα μηνύματα η εταιρεία αναφέρει πως οι ακυρώσεις γίνονται «λόγω επιχειρησιακών αλλαγών». Οι ακυρώσεις αφορούν εισιτήρια που είχαν εκδοθεί από την 31η Μαΐου και μετά. Το μοναδικό αεροπορικό δρομολόγιο της RyanAir από το αεροδρόμιο Χανίων το οποίο θα εκτελείται στην διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, είναι εκείνο της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή κρατήσεις γίνονται κανονικά στους υπόλοιπους προορισμούς από Αθήνα, δηλαδή Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Σαντορίνη, αλλά όχι από και προς τo αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, προς το οποίο επίσης σταματούν τα δρομολόγια.

Τι ακριβώς έχει συμβεί; Η εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» στην Fraport από την αρχή έχει γεννήσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία των Χανίων. Τώρα αποδεικνύεται ότι η περίφημη ιδιωτικοποίηση δεν είναι και τόσο συμφέρουσα για την τοπική οικονομία. Όπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ο δήμαρχος του Πλατανιά Χανίων αποκάλυψε πως, για τη χειμερινή περίοδο 2017-2018, η περιοχή των Χανίων στερήθηκε μισό εκατομμύριο διανυκτερεύσεις, εξαιτίας της αύξησης των τελών και των χρεώσεων στο αεροδρόμιο Χανίων που οδήγησαν και στην αποχώρηση της αεροπορικής εταιρείας RyanAir. Με τις επισημάνσεις αυτές συμφωνούν και άλλοι τοπικοί παράγοντες που βλέπουν ότι το τουριστικό προϊόν της περιοχής κινδυνεύει από την δράση της γερμανικής εταιρείας, παρότι η ίδια προσπαθεί με ανακοινώσεις και εκδηλώσεις «φιλίας» προς την τοπική κοινωνία να κάμψει τις αντιδράσεις.

Για την ώρα πάντως φαίνεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα στερηθούν τις φθηνές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, που τα τελευταία χρόνια έκαναν ελκυστικό προορισμό τα Χανιά.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *