Σοβαρό κύμα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Β. Δημάκη

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού Βασίλη Δημάκη, ο οποίος εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και εδώ και μια εβδομάδα απεργία δίψας υποστηρίζοντας το αίτημά του να πάρει εκπαιδευτική άδεια.

Ο Β. Δημάκης, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές εκτίοντας πολυετή φυλάκιση για σοβαρά αδικήματα, έχει κατορθώσει χρησιμοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του σωφρονιστικού συστήματος να αποφοιτήσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να εισαχθεί στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κι ενώ μετήχθη στην Αθήνα, στις φυλακές Κορυδαλλού, για να βρίσκεται κοντά στη σχολή του, το αίτημά του για εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή του δεν εγκρίνεται. Μόλις χθες 13/2 απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού το κατεπείγον αίτημα θεραπείας που κατατέθηκε χτες από την δικηγόρο του. Εκτός της αίτησης θεραπείας, είχε υποβληθεί και δεύτερο αίτημα προς τον Εισαγγελέα της φυλακής, ώστε να βρεθεί μια λύση με έκτακτες άδειες στον κρατούμενο μέχρι να του δοθεί το δικαίωμα να ξαναζητήσει εκπαιδευτική. Το δεύτερο αυτό αίτημα, θα εξετάσει από Δευτέρα το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Να σημειωθεί ότι πριν τρεις μέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε απορρίψει την προσφυγής για επίσπευση της έκδοσης βουλεύματος, ώστε ο Δημάκης να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο και ενώ ήδη είχαν προηγηθεί παλιότερα τρεις διαδοχικές απορρίψεις της αίτησής του.

Η υπόθεση του Β. Δημάκη έχει κινητοποιήσει εκατοντάδες πολίτες και φορείς οι οποίοι ζητούν άμεση πολιτική παρέμβαση, κάτι που μέχρι σήμερα αρνείται το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ερώτηση έχουν καταθέσει 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Οι βουλευτές ζητούν πρωτοβουλίες, θεσμικές και πολιτικές, για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα του απεργού πείνας και δίψας Βασιλείου Δημάκη.

Δημοσιογράφοι υπέρ του αιτήματος του Β. Δημάκη

Κείμενο συμπαράστασης έχουν υπογράψει δεκάδες δημοσιογράφοι. Στο κείμενο αναφέρουν:
Όταν μπροστά σου εξελίσσεται ένας πόλεμος, πρέπει να πάρεις θέση. Όποιος παραμένει ουδέτερος παρατηρητής είναι σαν να παίρνει τη θέση του νικητή, που σ’ αυτή την περίπτωση είναι η αυθαιρεσία κι ο αυταρχισμός.
Κι όταν η αυθαιρεσία κι ο αυταρχισμός έρχονται αντιμέτωποι με την ίδια τη ζωή, η ουδετερότητα οπλίζει την αυθαιρεσία.
Οι δημοσιογράφοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζητάμε να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη να σπουδάσει και κυρίως να ζήσει.

Αντίστοιχες καμπάνιες διακινούνται από πολλούς φορείς.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *