Ένα εξώδικο και μια απάντηση

Εξώδικο απέστειλε στον ΠΟΛΙΤΗ ο κ. Χαράλαμπος Τομπούλογλου – Λεωνιδόπουλος, με το οποίο διαμαρτύρεται για το περιεχόμενο σχολίου που αναρτήσαμε και μας καλεί να το αποσύρουμε, ενώ παράλληλα ζητά να του γνωρίσουμε εγγράφως τα… στοιχεία των μελών της εταιρείας που είναι ιδιοκτήτρια της ενημερωτικής αυτής σελίδας, προκειμένου να ασκήσει τα «νόμιμα δικαιώματά του».

Το πλήρες κείμενο της εξωδίκου όχλησης – διαμαρτυρίας – πρόσκλησης του κ. Χ.Τ. δημοσιεύουμε παρακάτω, μαζί με μια σύντομη απάντηση.

Το εξώδικο 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Χαράλαμπου Τομπούλογλου –Λεωνιδόπουλου του Λαζάρου, κατοίκου Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής (Σκρα 7).

Προς

1) Την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ενημέρωση Ν.Φιλαδέλφειας –Ν.Χαλκηδόνας Πολίτης, ιδιοκτήτριας της εφημερίδας και του ενημερωτικού ιστολογίου «Πολίτης Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας», όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Νέας Χαλκηδόνα Αττικής (οδός Γ.Δροσίνη 32)
2) Του Γεωργίου Κατερίνη, συνταξιούχου, διευθυντή σύνταξης και διαχειριστή του ιστολογίου «Πολίτης Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας», κάτοικο Νέας Χαλκηδόνα Αττικής (οδός Γ.Δροσίνη 32)

Στο διαδικτυακό τόπο (blog) με ηλεκτρονική διεύθυνση https://politisfx.gr και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://politisfx.gr /2018/04/02/koita-poios-milaei-peri-timiton-tis-aristeras-ithous-kai-istorias/, στις 04-02-2018 αναρτήθηκε – δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Κοίτα ποιος μιλάει… Περί τιμητών της Αριστεράς, ήθους και ιστορίας», φωτογραφία εμού και κάτωθι αυτής απόσπασμα δημοσιεύματος από την έντυπη εφημερίδα «Δημοκρατική Ανατροπή», με τίτλο «Ο Παπακώστας φέρνει την διάλυση στην πλευρά Βασιλόπουλου». Το περιεχόμενο του άρθρου αυτού και η επιλογή της συγκεκριμένης φωτογραφίας, σαφώς και άμεσα προσβάλλει βάναυσα και ποικιλλότροπα την προσωπικότητά και την κοινωνική και πολιτική μου δραστηριότητα, όπως και αυτή την ίδια την στάση ζωής μου και παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με σαφή την πρόθεση πρόκλησης βλάβης μου.
Είναι γνωστό πλέον στους κατοίκους της Ν.Φιλαδέλφειας –Ν.Χαλκηδόνας, ότι η έντυπη εφημερίδα και ιστολόγιο σας, έχουν αποκλειστικό σκοπό να «εξυμνήσουν» το «έργο» της παρούσας δημοτικής αρχής και να αποδυναμώσουν τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, τους πολιτικούς αντιπάλους και τα υπόλοιπα μέσα τοπικής ενημέρωσης που «τολμούν» να δημοσιοποιούν τις πράξεις και παραλείψεις της δημοτικής αρχής και τα τεκταινόμενα στην παράταξη «Δύναμη Πολιτών». Όμως, όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε ο 2ος από εσάς, με την ιδιότητά της παλαιότερα ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης επιτρέπεται να ασκείται με σκληρή μεν, ευπρεπή όμως και εύλογη κριτική, η οποία και μόνο θα ήταν και θεμιτή και αποδεκτή σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία ως η δική μας. Με το προαναφερόμενο άρθρο που είναι προφανώς και υβριστικό και δυσφημιστικό, επιχειρείτε να εμποδίσετε τη δυνατότητα και το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και επιλογής πολιτικής θέσης. Αυτά ως ενέργεια, παραπέμπουν –πιστεύαμε σε άλλες εποχές, εποχές λογοκρισίας, διακρίσεων και βίας (πολιτικοκοινωνικής και πνευματικής). Προφανώς δε, έρχονται σε αντίθεση προς το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας, και της ελεύθερης έκφρασης του κάθε ατόμου και της ίδιας της ελευθερίας της ανάπτυξης προσωπικότητας.
Είναι προφανές ότι η φθίνουσα πορεία και η αποχώρηση στελεχών από την δημοτική αρχή – παράταξη που τόσο «ένθερμα» υποστηρίζετε, έχει προκαλέσει αναστάτωση και πανικό, όμως η εικόνα και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημοτική αρχή, δεν θα βελτιωθεί με την δημοσίευση άρθρων προσβλητικών και δυσφημιστικών των πολιτικών της αντιπάλων, των επικριτών της και των μέσων ενημέρωσης που δημοσιοποιούν τις πράξεις και παραλείψεις της δημοτικής αρχής και τα εσωτερικά προβλήματα της παράταξης της.
Επειδή, το όλο περιεχόμενο, και το πνεύμα του άρθρου που δημοσιεύσατε, έντονα περιφρονητικό και εν γένει απαξιωτικό για την τιμή και υπόληψή μου, καταδεικνύει σαφή πρόθεση πρόκλησης βλάβης-ζημίας ηθικής, κοινωνικής, επαγγελματικής, προσωπικής, άμεσα επιδιώκει και καλλιεργεί στο αναγνωστικό κοινό αρνητική εικόνα για εμένα, τις θέσεις, την πολιτική μου τοποθέτηση και τις απόψεις που πρεσβεύω, αναμφισβήτητα –πάλι- κατά πρόθεση και σε γνώση σας για όλα αυτά.
Επειδή, προς αποφυγή δικαστικών διενέξεων μεταξύ μας, σας καλώ να αφαιρέσετε το ως άνω άρθρο από το ιστολόγιο σας και να μην αναδημοσιεύσετε αυτό οπουδήποτε, ανακαλώντας τα όσα προσβλητικά και συκοφαντικά αναφέρονται σε αυτό για το πρόσωπό μου, δημοσιεύοντας σχετική επιστολή στο ως άνω ιστολόγιο σας ή οπουδήποτε αλλού αναδημοσιεύσατε αυτό.
Για τους λόγους αυτούς,
Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου,
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ για το περιεχόμενο και δημοσίευση του προαναφερόμενου άρθρου και ΣΑΣ ΚΑΛΩ, να προβείτε ΑΜΕΣΑ κατά τα νόμιμα και προσηκόντως σε αποκατάσταση των πραγμάτων, δημοσιεύοντας την προκείμενη διαμαρτυρία και όχληση καθώς και σχετική δήλωση αποκατάστασης.
Ακόμη, σας ΚΑΛΩ να μου γνωρίσετε έγγραφα και εντός πέντε ημερών από την επίδοση της παρούσας τα στοιχεία (ονόματα και διευθύνσεις) των μελών της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που είναι ιδιοκτήτρια του ως άνω ιστολογίου, προκειμένου να ασκήσω τα νόμιμά μου δικαιώματα κατά παντός υπευθύνου και ηθικού αυτουργού πρόκλησης της βλάβης μου.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παρακαλείται να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην οικεία έκθεση επίδοσής του.

Νέα Φιλαδέλφεια, 13-04-2018
Ο εξωδίκως απαντών, οχλών, διαμαρτυρόμενος κ.λπ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ-ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η απάντηση του συντάκτη

Το συγκεκριμένο σχόλιο το οποίο δημοσιεύσαμε στον ΠΟΛΙΤΗ χρησιμοποιεί πολιτικές αξιολογήσεις για την ιστορική πορεία μιας πολιτικής παράταξης. Θεωρεί ο κ. Χ.Τ. ότι οι αξιολογήσεις αυτές θίγουν την προσωπικότητά του και την κοινωνική και πολιτική του δραστηριότητα; Στο δισέλιδο κείμενο του εξωδίκου που μας έστειλε δεν υποδεικνύει σημεία του κειμένου που θεωρεί ότι του προκαλούν βλάβη, αντιθέτως αναλίσκεται σε αναφορές στο ρόλο του ΠΟΛΙΤΗ, στη Δύναμη Πολιτών και στη δημοτική αρχή.

Για το μόνο σημείο στο οποίο η διαμαρτυρία του αναφέρεται συγκεκριμένα είναι η επιλογή της φωτογραφίας που συνοδεύει το σχόλιό μας. Προφανώς θεωρεί ότι αυτή τον προσβάλει και παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητάς του(;). Η συγκεκριμένη φωτογραφία για την οποία διαμαρτύρεται ο κ. Χ.Τ. κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και έχει χρησιμοποιηθεί πλειστάκις ως συνοδευτική σε σχόλια που αφορούν τον ίδιο. Δεν έχουμε αντιληφθεί να έχει στείλει ανάλογες εξώδικες διαμαρτυρίες σε άλλα Μέσα. Γιατί αυτή η επιλεκτική στάση απέναντι στον ΠΟΛΙΤΗ; Άλλωστε η φωτογραφία αυτή είναι από μόνη της ένα «τεκμήριο» της προσωπικής του πορείας.

Άρα όταν μας καλεί να ανασκευάσουμε τι ακριβώς εννοεί; Να εξαφανίσουμε τη φωτογραφία από το διαδίκτυο, όπου κυκλοφορεί ελεύθερα; Ή να αναθεωρήσουμε την άποψη ότι η δεξιά παράταξη ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση; Να σβήσουμε τους κενταύρους και τους καλαμπόκες από την ιστορία της γαλάζιας παράταξης, ή να αγνοήσουμε την πολιτική ένταξη του κ. Χ.Τ.;

Προφανώς δεν θεωρούμε ότι έχουμε παραβιάσει κανέναν από τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και φυσικά δεν πρόκειται να ανασκευάσουμε καμιά από τις πολιτικές αξιολογήσεις τις οποίες κάναμε στο συγκεκριμένο σχόλιο.

Αν τον ενοχλεί η εικόνα της σύλληψής του, αντιλαμβάνεται πιστεύουμε -αφού έχει φοιτήσει στο Νομικό Τμήμα του ΕΚΠΑ- ότι κάτι τέτοιο είναι αρμοδιότητας των δικαστηρίων και όχι του τύπου. Ας φροντίσει να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή του αρμοδίως, λοιπόν…

Όσο για τα ονόματα των μελών της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ενημέρωση, η οποία εκδίδει τον ΠΟΛΙΤΗ και είναι ιδιοκτήτρια της παρούσας ενημερωτικής ιστοσελίδας, δεν αποτελούν κανένα μυστικό, αναφέρονται στα νομιμοποιητικά έγγραφα της εταιρείας. Δεν αντιλαμβανόμαστε το λόγο για τον οποίο ο κ. Χ.Τ. θεωρεί ότι έχει δικαίωμα ιδιαίτερης ενημέρωσης.

Γιώργος Κατερίνης

Δημοσιογράφος (εν ενεργεία και όχι συνταξιούχος όπως λανθασμένα αναφέρει στο εξώδικό του ο κ. Χ.Τ.)

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *