Παραπληροφόρησης το… ανάγνωσμα

Εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ενημέρωσε για τα έργα αποτροπής της διέλευσης και στάθμευσης μοτοποδηλάτων επάνω στην Πλατεία Πατριάρχου, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της κατάληψης σχεδόν του συνόλου των κοινόχρηστων χώρων της πλατείας από δίκυκλα, εις βάρος των πεζών. Όπως ενημέρωνε θα γινόταν εγκατάσταση ενός συστήματος με μπάρες και κολονάκια. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και τα αναλυτικά σχέδια όλων των τμημάτων της Πλατείας, όπου αναγράφονταν όλα τα σημεία όπου θα γίνει η τοποθέτηση αυτών των αποτρεπτικών κατασκευών. Για του λόγου το αληθές δείτε και το σχετικό δημοσίευμα του ΠΟΛΙΤΗ.

Ήδη συνεργεία του Δήμου έχουν τοποθετήσει τα κολονάκια και απομένουν να τοποθετηθούν οι μπάρες για τη διέλευση των αναπήρων και των ατόμων που συνοδεύουν καροτσάκια.

Πρόσφατα μάλιστα, στην προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε μια δίμηνη παράταση του έργου κατασκευής θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων περιμετρικά της πλατείας, έργο που όταν ξεκίνησε πριν λίγους μήνες συνάντησε την αντίδραση μέρους των καταστηματαρχών, αλλά παρόλα αυτά η δημοτική αρχή επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να το ολοκληρώσει χωρίς να ανεχθεί καμιά παρέμβαση.

Κι όμως, κάποιοι στην πόλη, σκόπιμα παραπληροφορούν. Ένα έργο για την απόδοση στους πολίτες των κοινόχρηστων χώρων, ένα έργο που κατά την άποψή μας έχει καθυστερήσει και πρέπει να συνεχιστεί και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, αυτοί που υποτίθεται είναι ταγμένοι να ενημερώνουν, το χρησιμοποιούν για να κάνουν φθηνή κριτική στη δημοτική αρχή. Αντί να καυτηριάζουν την παράνομη και αντι-κοινωνική συμπεριφορά όσων καταλαμβάνουν με τις μηχανές ή τα αυτοκίνητά τους πλατείες, ράμπες αναπήρων, εμποδίζουν τη χρήση των χώρων αναψυχής και τη διέλευση των πεζών, προσπαθούν να εκτρέψουν τη συζήτηση σε μια σκόπιμη και φθηνή πολεμική προς τη δημοτική αρχή και το σχέδιό της να αποδώσει την Πλατεία Πατριάρχου στους δημότες πιο όμορφη και πιο λειτουργική.

Ποιον εξυπηρετούν τέτοια δημοσιεύματα; Σίγουρα όχι την ενημέρωση και τους κατοίκους της… Και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την… αλήθεια.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *